10 lucruri pe care sa nu i le spui unei femei cu un singur copil

Ca părinte al unui copil de trei ani, tot primesc întrebări despre când îmi măresc familia. Ca să scap repede, spun întotdeauna că încă ne gândim la asta.

Nu știu dacă va mai veni vreun bebe (nu e nimic în neregulă cu „doar unul și gata”). Tot ce știu e că să ai un copil este minunat și dacă nu va mai veni altul suntem totuși norocoși. E mai mult decât suficient. Așa că, dacă te gândești să spui vreunul dintre lucrurile de mai jos unei femei cu un singur copil, insist să te gândești și a doua oară.



1. „Când mai faci unul?” Nici măcar nu mă întreabă dacă am de gând, ci CÂND. Ca și când ți-ai fi cumpărat o casă acum doi ani și acum ești întrebată CÂND ți-o iei pe următoarea. Uneori oamenii au o singură casă într-o viață…dacă mă înțelegi.

2. „Nu o să mai întinerești.” Toți îmbătrânim la un moment dat și nimeni nu vrea ca tu să-i reamintești asta. În zilele astea, oamenii devin părinți la orice vârstă. Așa că mulțumesc-dar-nu-am-nevoie de acest reminder nesolicitat.

3. „Copilul tău trebuie să fie foarte răsfățat!” De ce? Că nu mai are frați? Copilul meu nu e răsfățat, fac eforturi considerabile să nu-l răsfăț mai mult decât trebuie. Nu toți copiii sunt răsfățați!

Semnificația zilei de 1 iunie, Ziua Copilului

4. „Nu poți avea doar unul.” Ba da, poți! Poți lua orice decizie vrei când îți construiești familia.

5. „Cu doi e mai ușor.” Nu știi prin ce trece un părinte cu un copil – depresie post-natală, probleme în relație, sănătate precară. Un copil poate fi cea mai grea situație la care a fost supusă. Poate că fizic nu mai poate avea altul. Ca să-l aibă pe al doilea, probabil este cel mai dificil lucru pe care și-l poate imagina!

6. „Nu ți-e frică să-l lași singur pe lume când amândoi veți dispărea?” Nu! Această întrebare face presupunerea că el nu va avea o soție, copii sau prieteni apropiați. Există multe feluri de a nu fi singur pe lumea asta!

7. „Gândește-te la ce are nevoie. Are nevoie de frați.” Ceea ce are nevoie un copil este să fie crescut de niște părinți fericiți. Iar dacă ei sunt fericiți cu unul, e perfect!

8. „Niciodată nu e momentul potrivit.” Dar poate chiar nu e momentul potrivit. Nu știi niciodată prin ce trece acea persoană când îi spui asta!

Ce am învățat de la mama

9. „Are nevoie de un partener de joacă.” Iar, asta presupune că al meu copil nu are prieteni, nu merge la școală, ci doar stă singur toată ziua închis în casă. Și, de asemenea, când cineva îi spune unui părinte ce ARE NEVOIE copilul lui, e foarte deranjant.

10. „Dacă primul va fi o dezamăgire, vei avea o nouă șansă cu celălalt.” Ăsta e un citat exact pe care mi l-a spus un tată a trei copii. Nu contează ce va face puștiul meu în viață, niciodată nu va putea fi o dezamăgire, pentru că e copilul meu și îl iubesc necondiționat. Ar fi trebuit să-i dau bărbatului acre mi-a spus asta număr de telefon al unui psihoterapeut.

Articol preluat de pe http://www.cosmopolitan.ng

Autor: Margot Leitman

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise