10 lucruri pe care le poți face în această vară

Vara la mare, iarna la munte: aceasta pare să fie deviza celor mai mulți români și foarte probabil, este și deviza noastră. Există totuși destule excepții… Dacă te-ai săturat de rutina obișnuită și vrei să faci ceva diferit, fie că dispui de un buget consistent sau nu, ne-am gândit să-ți transmitem 10 idei care ar putea să te ajute să ieși din cotidian.

1. Mergi într-un parc de distracții.

Încearcă să-ți aduci aminte când te-ai dat ultima data într-un Montaigne russe sau în ciocane… Ei bine, chiar dacă nu ești un mare fan al acestui tip de divertisment, nu ți-ar prinde rău să încerci măcar odată să faci o experiență de acest gen, mai ales dacă ai ocazia să mergi într-un parc de distracții care deține echipamente moderne.

2. Descoperă cascadele din țară.

În România există destule cascade spectaculoase. Vrei câteva idei? Iată: Cascada Bigăr, Cascada Cailor, Cascada Bâlea, Cascada Beușnița, Cascada Urlătoarea, Cascada Duruitoarea, Cascada Vânturătoarea, Cascada 7 Scări, Cascada Ciucaș și Cascada Vârciorog.

3. Vezi un lac glaciar.

Lacul Gâlcescu este un adevărat monument al naturii, fiind situat în superba rezervație naturală Căldarea Câlcescu din Munții Parâng, la o altitudine de 1925 metri și având o suprafață de 31.260 de metri pătrați și o adâncime de aproape 10 metri.

4. Vizitează muzele din orașul tău.

Prea puțini dintre locuitori își vizitează muzeele din împrejurimi. Ce-ar fi să-ți dai ocazia de a-ți lărgi orizonturile și de a face ceva diferit, fără prea multă cheltuială și fără prea mari eforturi?

5. Experimentează jocurile într-un cazinou cu crupier.

Aici nu facem referire la sălile de jocuri cu păcănele și ruletă electronică, ci la cazinourile în care jocurile sunt organizate de către dealeri, unde de cele mai multe ori este nevoie de o ținută pentru a putea intra. Dacă nu stai bine la acest ultim capitol, cel puțin poți juca blackjack și ruletă live online, participând la jocurile organizate în compania unor dealeri umani din România, prin intermediul unor cazinouri online licențiate la noi în țară.

6. Folosește un mijloc de transport nepoluant.

Plimbă-te cu bicicleta, trotineta sau chiar cu o mașină electrică. Ideea este să faci puțină mișcare sau cel puțin să schimbi puțin rutina de zi cu zi. Nu te înhăma la un tur îndrăzneț cu bicicleta dacă nu ai mai mers de mulți ani și nu ai o condiție fizică bine pusă la punct, ci limitează-te la pistele de bicicliști și parcurile care dispun de condiții în acest sens.

7. Vezi un film în aer liber.

Desigur, ai posibilitatea de a vedea un film pe laptop sau tabletă la un picnic, însă mai bine de atât poți merge la un cinema în aer liber. Fie că ești cinefilă sau nu, o astfel de experiență are potențialul de a te captiva, așa că merită încercată!

8. Provoacă-ți prietenii la un sport în aer liber.

Nu contează că e vorba de tenis, fotbal, baschet, badminton sau orice alt sport. Ideea este să ieși din casă și să te întreci cu prietenii practicând un sport. Nu uita să planifici revanșa înainte de a pleca acasă!

9. Ia pulsul comercianților clasici.

Tineretul a cam pierdut contactul cu piețele agroalimentare. În afară de anumite târguri, pe unde se mai pot vedea tineri, piețele cam duc lipsă de persoane din categoriile inferioare de vârstă. Încearcă să mergi să faci cumpărături și să testezi diverse fructe și legume, pentru ca apoi să-ți faci o idee dacă percepi diferențe la gust. E foarte posibil să fii surprins plăcută!

10. Cazează-te într-un loc deosebit.

Caută să experimentezi ceva nou, chiar dacă te cazezi pentru o singură noapte. Ideea este să te orientezi către un hotel, o pensiune, o vilă sau un apartament deosebit, de lux, care să fie situat într-un loc interesant și care să-ți ofere ceva inedit, fie o piscină spectaculoasă cu o priveliște minunată, fie anumite camere în care au locuit anumiți împărați și care încă reușesc să conserve multe dintre obiectele lor. Lasă-ți imaginația să lucreze!

Sursă: agenția PROMOdesk 

Sursă foto: pixabay, pxhere, wikipedia

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.