10 lucruri pe care le intelegi despre mama ta cand ai 25 de ani

1. Acum că plătești chirie și facturi, știi că a fost scump să te crească. Da, cablul TV ți se pare scump, chiria te ucide încet, dar toate astea pălesc în fața școlii sau doctorilor sau oricărei alte cheltuieli care te-a ținut în viață până la 18 ani.

2. Ea este mult mai puternică și mai altruistă decât credeai. Acum e mult mai admirabil pentru tine că ea te-a crescut în ciuda dorințelor copleșitoare la orice alte activități pe care acum știi că le au toți adulții.3. Și, ca și tine, are momentele ei de „De ce eu”. Ia toate neliniștile pe care tu le ai (bani, prieteni care se poartă ciudat și tot ce mai trăiești în fiecare zi) și dublează-le. Mama ta probabil este foarte sigură pe ea în acest moment, dar chiar și cea mai puternică persoană are momente în care se întreabă dacă a făcut tot ce i-a stat în putință ca să fii fericită.

Ce am învățat de la mama

4. A trecut prin atâtea lucruri de care tu nici măcar nu știi. A fost singură, șomeră, săracă și rănită în suflet, dar tu niciodată nu ai știut asta pentru că ea nu s-a plâns în momentele tale de criză adolescentină.

5. Sfatul ei care te făcea să dai ochii peste cap este foarte valoros. De exemplu „lucrurile bune vin la cei care știu să aștepre”. Și „lucrurile rele se întâmplă oamenilor buni”. Și „o să treacă și asta”. Și fiecare expresie-clișeu a ei pe care o urai în timpul anilor adolescenței…s-a dovedit a fi adevărată.

6. Să ai puțini prieteni buni e mai bine decât mulți și…îndoielnici. Ea știa de mult timp că mai mult contează calitatea decât cantitatea în zona prieteniilor. Dacă nu ai realizat încă, ascult-o. Are 13 prieteni foarte buni? Nuuu. Are trei persoane cu care adoră să iasă măcar o dată pe lună să bea un pahar cu vin. Și e mai bine așa.

15 motive pentru care e bine să fii apropiată de mama ta

7. Are o viață în afara ta! Asta include prietenii ei, Facebook-ul, citirea articolelor din reviste, serviciul sau orice alte activități care nu te includ. Nu o lua personal. Ești magnifică, dar are și ea alte tâmpenii de făcut.

8. TOATĂ LUMEA are probleme. Acum că ești mare, ești capabilă să vezi prin armura mamei tale pe cineva care poate întotdeuna a fost nerăbdător, zgomotos, stresat. Fiind adult înseamnă să știi că toți oamenii, inclusiv aceia cu conturi de Instagram mișto, sunt uneori stresați și ciudați.

9. Repetă după mine: „Nu sunt aceeași persoană cu mama mea.” Sigur, poate te-ai surprins făcând aceeași față la nervi, dar celelalte fețe ale tale arată altfel decât ale ei, atunci, la vârsta ta. Trebuie să înțelegi că aveți vieți diferite.

Cum îți îmbunătățești relația cu mama

10. Mama ≠ cea mai bună prietenă. Cea mai bună prietenă ≠ mama. E cool să-i poți spune mamei tale orice și în mare parte o faci, dar există un moment și un loc pentru toate. Diminețile în care ești atât de mahnură și vrei să vorbești despre cât de hot a fost sexul de noaptea trecută? E timpul să vorbești cu prietena cea mai bună! Noaptea târziu când ai nevoie de hrană sufletească reală și să ți se spună că te vei simți mai bine mâine? E timpul pentru mama!

Articol preluat de pe cosmopolitan.ng

Autor: Tess Koman

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise