10 lucruri enervante pe care clienții le fac la restaurant

Să lucrezi într-un restaurant poate avea și părți bune, dar deseori ospătarii se confruntă cu clienți care le fac viața foarte dificilă.

Iată care sunt cele mai enervante comportamente (potrivit ospătarilor), pe care să le eviți atunci când iei masa la restaurant:Nu citești meniul cu atenție

„Urăsc momentele când clientul comandă ceva fără să citească cu atenție meniul. Apoi, când îi aduc comanda, își dă seama cu urăște un ingredient, așa că trimite comanda înapoi… și susține că e vina mea.”

Comentariile pasiv-agresive

„De exemplu, atunci când mă ocup de altă masă și aud cum cineva se plânge că nu a primit suficient sos sau că mâncarea e prea sărată. Dar când ajung la masa lui se preface că nu e nicio problemă! Mă poți chema să îmi ceri ajutorul, dar nu te plânge în felul acesta.”

Citește și: Ce să comanzi și ce să eviți la un restaurant japonez 

Nu știi cum să chemi ospătarul

„Odată, un client m-a tras de șorț pentru a-mi atrage atenția când serveam la altă masă.” De asemenea, nu fluiera după ospătar și nu pocni din degete!

Nu pleci după ce plătești

În unele cazuri, tot restaurantul este plin, iar ospătarii sunt ocupați cu foarte multe mese, așa că ceri nota din timp – asta e ok. Însă dacă ai terminat mâncarea și ai plătit nota nu mai rămâne jumătate de oră la vorbă, masa trebuie eliberată.

Nu face mizerie pe masă

E normal să lași câteva firimituri, dar nu ascunde ambalajele de baie sau șervețele mototolite după sare și piper.

Nu faci loc pe masă

„Cel mai mult mă enervează când oamenii nu își mută mâna/șervețelele/telefonul de pe masă, pentru a avea loc să le așez farfuria. De obicei am două sau mai multe farfurii în mâna și deseori acestea sunt fierbinți.”

Alegi masa murdară

„Tot restaurantul poate fi gol, toate mesele curate, mai puțin una. Cineva va intra și va vrea neapărat să stea la acea masă.”

Citește și: Reguli de etichetă la restaurant 

Nu ai grijă de copii

Dacă nu ai cu cine lăsa copiii și ești nevoită să îi aduci cu tine la restaurant, aceștia nu ar trebui să țipe, să plângă pentru că nu vrei să le iei prajitură și nici să fugă printre mese. Și, pentru numele lui Dumnezeu, schimbă scutecul la toaletă!

Crezi că ospătărița vrea să îți fure iubitul

„Ca femeie, urăsc momentele când servesc un cuplu, iar femeia se uită urât la mine cât îi iau comanda partenerului.”

„Când servesc un cuplu ofer mai multă atenție femeii decât bărbatului, pentru ca aceasta să nu devină geloasă fără motiv.”

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Sarah Weinberg)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.