10 filme pe care orice femeie ar trebui sa le vada macar o data in viata

Pe lângă factorul de entertainment, sunt filme care te educă. COSMO a creat o listă cu cele 10 filme pe care orice femeie ar trebui să le vadă măcar o dată în viață. 

Atunci când ești la o vârstă impresionabilă, orice film, melodie sau carte te influențează în feluri pe care, cel puțin pe moment, nici măcar nu le bănuiești. Tocmai de aceea ar trebui să le alegi cu grijă și să-ți propui să le vezi în principal pe acelea de la care ai ce învăța și care te pot inspira să faci alegerile corecte în viață sau cel puțin să-ți descifrezi anumite atitudini și comportamente. Iată care sunt filmele care prezintă personaje feminine puternice sau care transmit un mesaj în care multe femei se pot regăsi în moduri pozitive.

1. Breakfast at Tiffany’s

Personajul lui Holly Golithly este atât de adorabil și deopotrivă memorabil că e imposibil să nu-ți dorești să fii în locul ei. De la stilul vestimentar desăvârșit, la aventurile romantice prin care trece, Holly este newyorkeza tipică. În plus, dacă te-ai îndrăgostit vreodată de un vecin simpatic, știi exact ce simte personajul interpretat de frumoasa Audrey și te regăsești în labirintul de aventuri curioase în care ajunge să se angreneze. O comedie romantică pe care trebuie să o bifezi.

2. Million Dollar Baby

În acest film multi-premiat cu Oscar, Hilary Swank joacă rolul unei tipe super-puternice, care ajunge campioană la box. Știu, nu e cel mai feminin sport, dar tocmai asta face acest film atât de interesant, iar atitudinea ei te va inspira să preiei frâiele propriei vieți și să-ți testezi limitele la maximum. Atenție, însă, acest film îți poate provoca și adevărate șuvoaie de lacrimi. Așa că nu-l viziona atunci când ești sensibilă sau nu tocmai în apele tale. Te va da peste cap.

3. Blue is the warmest color

Pentru comunitatea LGBT (dar nu numai!), Blue is the warmest color este un film cult. Pentru că spune povestea unei tinere femei care descoperă adevărul despre propria identitate sexuală, merită să-l pui pe listă pentru că ai foarte multe de învățat din el. E sincer până la lacrimi, senzual și erotic pe alocuri și îți arată cum să fii complet onestă cu tine și cum să-ți accepți sentimentele.

4. The seven year itch

Cu toții cunoaștem acea scenă cu Marilyn Monroe, când aburul venit dintr-un canal de evacuare îi flutură rochia. Sunt puțini însă cei care chiar au văzut filmul din care face parte scena respectivă, așa că dacă vrei cu adevărat să te educi cultural, e important să-l vezi și să afli exact contextul în care se întâmplă asta. E un film chiar bun, să știi!

5 filme cult care au creat sex simboluri

5. 12 years a slave

Acesta e filmul care a propulsat-o în lumina reflectoarelor pe simpatica Lupita Nyong’o, cea care, de atunci, s-a transformat și într-un adevărat fashion icon pentru multe dintre noi. E tulburător și spune o poveste cumplită, dar trebuie să-l vezi, chiar dacă te va forța să-ți înnozi lacrimile în barbă. Nu a câștigat degeaba Oscarul pentru cel mai bun film.

6. Sex and the city: The Movie

E mai bun decât cel de-al doilea film, deși nu mai bun decât serialul în sine. Cu toate acestea, te învață multe despre căsătorie, despre tranziția către statutul de adult și despre importanța de a avea un grup strâns de prietene, pe care să te poți baza la nevoie.

Cele mai sexy scene din filme

7. Titanic

E tragedia romantică clasică. Are de toate – un Leonardo Di Caprio seducător, o Kate Winslet capricioasă, dar sinceră, și o poveste de iubire cu final tragic. Te vei îndrăgosti de ei la fel de tare pe cât s-au îndrăgostit ei unul de celălalt. Plus că, pe bune, cine n-a văzut Titanicul!? Doar nu vrei să faci parte dintre cei 0,0001%.

5 sugestii de filme de vazut cu iubitul

8. Heathers

Dacă ți-a plăcut Mean Girls, află că Heathers este verișoara mai matură a acestuia. Diferența e că Heathers e mult mai dark și mai violent decât ușurelul Mean Girls. Winona Ryder (care interpretează rolul pe care Lindsey Lohan îl face în Mean Girls) se lasă prinsă într-o lume foarte toxică iar finalul este surprinzător.

9. The devil wears Prada

Toate am avut la un moment dat al vieții noastre o șefă de calibrul cele interpretate de Meryl Streep. Cea mai bună parte a filmului este însă lecția pe care o înveți de la personajul interpretat de Anne Hathaway. Ea îți vă arăta că munca nu trebuie să devină centrul universului tău și că nu ar trebui să-ți schimbi complet personalitatea de dragul unui job.

10. Belle de Jour

Povestea lui Severine Serizy, o femeie care, nesatisfăcută sexual de soțul ei, alege să se angajeze la un bordel, îți va da de gândit. Îți va arăta ce înseamnă să preiei controlul priei tale vieți sexuale și a fanteziilor care te bântuie. Deși la prima vedere nu ar părea, Belle de Jour e un film foarte complex, iar rolul interpretat de Catherine Deneuve este unul de-a dreptul magistral.