10 filme interzise in cinematografe

1. ”The Hunger Games” a fost prea mult pentru autorităţile vietnameze, care au interzis primul film al trilogiei în ţara lor. Adevărul este că imaginile cu adolescenţi care se luptă până la moarte nu este o imagine prea plăcută, în orice ţară ai fi.

2. Poate că rolul din ”Milk” i-a adus lui Sean Penn un Oscar pentru interpretarea sa, dar comisia de cenzori din Samoa a considerat că subiectul filmului (ascensiunea unui politician gay) este contradictoriu credinţei populaţiei, aşadar a fost interzis.

3. Oricât de ciudat ar suna, autorităţile thailandeze au interzis proiecţia filmului ”Zack and Miri Make a Porno” de teama că adolescenţii vor realiza filme erotice ca hobby.

4. Este posibil ca mulţi dintre americanii care au urmărit pe marile ecrane "Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan" nici să nu fi ştiut că acestă ţară există în realitate. Ba mai mult, autorităţile din Kazahstan s-au simţit jignite de film şi l-au interzis în ţara lor.

5. Nici personajul ”Bruno” al lui Sacha Baron Cohen nu a fost prea bine primit de publicul internaţional din cauza orientării sale sexuale şi apucăturilor excentrice dar mai ales din cauza scenelor ”fără perdea”. Autorităţile din Ucraina au interzis proiecţia în cinematografe.

6. China nu vrea să fie personajul negativ nici măcar într-un film, mai ales când este vorba despre un război nuclear. Astfel, filmul ”The Departed” a fost interzis în cinematografele din China, care reprezintă o piaţă foarte mare, din cauza unei singure scene ”incriminatoare”.

7. Filmul animat după romanul omonim ”Persepolis” a fost iniţial interzis a lansarea sa în Liban, deoarece unii clerici l-au considerat ofensator la adresa Islamului, dar intelectualii şi unii politicieni s-au sesizat şi au reuşit să ridice interdicţia.

8. Filmul ”District 9” a fost interzis în Nigeria deoarece autorităţile au considerat că acesta prezenta o imagine jignitoare a nigerienilor, de ”canibali, criminali şi prostituate”. Mai mult, oficialii tării au cerut celor de la Sony Pictures să prezinte scuze oficiale pentru această imagine ofensatoare.

9. Elijah Wood a făcut impresie proastă în ultimul său film, ”Maniac”, în care intrpretează -după cum vă puteţi aştepta din titlu- rolul unui criminal în serie, aşadar filmul a fost interzis în Noua Zeelandă.

10. Filmul de succes al lui Quentin Tarantino, ”Django Unchained”, a fost interzis iniţial de la proiecţie în China, însă după ce a fost editat conform standardelor acceptate de autorităţi, western-ul a putut fi lansat, la o lună după retragerea din cinematografe ”pe motive tehnice”.

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.