10 filme clasice pe care sa le vezi

Eşti cinefilă? Iubeşti cinematografia şi tot ce ţine de ea? Atunci vei vrea să afli care sunt cele 10 filme clasice pe care sa le vezi. Citeşte mai jos!

audrey-hepburn-392920_1280Breakfast at Tiffany’s

Acţiunea filmului se petrece în New York-ul anilor ’60, iar Audrey Hepburn este o femeie de o graţie incredibilă. Scena de la început, lipsită de dialog este celebră şi trebuie savurată pe îndelete.

clark-gable-394520_1280Pe aripile vantului

Unul dintre cele mai celebre filme din istoria cinematografiei e bazat pe cartea scriitoarei şi jurnalistei americane Margaret Mitchell şi e faimos mai ales pentru replicile proverbiale spuse de personajul principal – Scarlett O’Hara. E şi mâine o zi sau Sincer, dragul meu, nu dau doi lei sunt doar câteva dintre vorbele ei de duh.

Sunetul muzicii

Cel mai faimos musical al tuturor timpurilor a fost realizat în 1965 şi filmat în Germania. Filmul e perfect de vizionat cu familia sau într-o duminică seară ploioasă!

Mary Poppins

Un alt musical celebru realizat în 1964 în care joacă Julie Andrews e perfect pentru un week-end acasă la cei dragi. Cea mai celebră piesă din musical? Desigur, cea mai complicat de pronunţat – „Supercalifragilisticexpialidocious“.

The Godfather

Seria „Naşul“ este un film lansat în 1972, în regia lui Francis Ford Coppola, fiind o adaptare după romanul lui Mario Puzo cu acelaşi nume. Musai de văzut toate seriile – de mai multe ori!

Singing in the Rain

Una dintre scenele legendare din „Dansând în ploaie“ este cea în care Gene Kelly dansează în ploaie. Se pare că scena a fost filmată pe parcursul a trei zile, iar la un moment dat, actorul chiar a avut febră, dar nu s-a lăsat doborât de asta.

Casablanca

„Casablanca“ este o dramă romantică din 1942, cu Humphrey Bogart şi Ingrid Bergman, cu acţiunea petrecută în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Conform Wikipedia, deşi era un film din „lista A”, cu actori consacraţi şi scenarişti de primă mână, nimeni nu se aştepta ca filmul să aibă un succes extraordinar; era considerat doar unul dintre sutele de filme produse laHollywood în fiecare an.

West Side Story

Musicalul realizat pe Broadway în 1961 este inspirat din piesa „Romeo şi Julieta“ a lui Shakespeare. Filmul a stârnit foarte multe reacţii pozitive la vremea lui, iar regizorul său, Robert Wise a primit din nou un val de aplaude peste patru ani, când a realizat „Sunetul Muzicii“.

Scarface

„Scarface“ este un film epic din 1983 regizat de Brian De Palma, scris de Oliver Stone şi din a cărui distribuţie face parte Al Pacino în rolul lui Tony Montana. Filmul a fost foarte controversat, din cauza limbajului explicit şi a scenelor dure, însă a înregistrat încasări record la box office-ul american.

Rocky

Legendarul film în care joacă Sylvester Stallone şi care a scris scenariul, a fost regizat în 1976 de John G. Avildsen, şi spune povestea unui luptator de box care joacă contra campionului mondial la categoria grea Apollo Creed. Cadrele din faţa Muzeului de Artă din Philadelphia, SUA sunt emoţionante şi… epice!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.