10 filme care te pregătesc pentru Halloween

Au mai rămas doar câteva zile până la Halloween! Pentru a te ajuta să intri în spiritul sărbătorii, îți recomandăm 10 filme potrivite pentru această perioadă.

Halloween (1978)

Regia: John Carpenter
Scenariul: John Carpenter, Debra Hill
Actori: Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Tony Moran
Sinopsis: La vârsta de doar șase ani, în noaptea de Halloween a anului 1963, Michael Myers își omoară sora mai mare și, astfel, e internat într-un spital de psihiatrie. După 15 ani, într-o încercare de transfer a acestuia, el reușește să evadeze. În noaptea de Halloween, el se întoarce acasă, unde începe să terorizeze tineri.

Rating IMDb: 7,9
Rating Rotten Tomatoes: 8,5

The Addams Family (1991)

Regia: Barry Sonnenfeld
Scenariul: Caroline Thompson, Larry Wilson
Actori: Anjelica Huston, Raúl Juliá, Christopher Lloyd
Sinopsis: O comedie realizată pe baza cărții cu același nume scrisă de Charles Addams. Îi veți întâlni pe blândul Gomez, un împătimit al trabucelor, pe îngrozitoarea sa soție, Morticia, și pe cei doi drăcușori de copii, Wednesday și Pugsley într-o călătorie nesfărșită în lumea teribilului. Să nu vă mire, deci, că vecinii lor sunt speriați de moarte și devin cu toții isterici la auzul sosirii membrilor Familiei Addams!

Rating IMDb: 6,9
Rating Rotten Tomatoes: 5,6

Hocus Pocus (1993)

Regia: Kenny Ortega
Scenariul: David Kirschner, Mick Garris
Actori: Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy
Sinopsis: Max, un adolescent cinic, e obligat să aibă grijă de sora lui în timp ce se joacă de-a v-ați ascunselea și e văzut de cea mai populară fată din clasă, Allison. Pentru a o impresiona și a-și spăla imaginea, Max le duce pe fete în casa surorilor Sanderson unde, accidental, readuce la viață trei vrăjitoare.

Rating IMDb: 6,7
Rating Rotten Tomatoes: 4,4

The Rocky Horror Picture Show (1975)

Regia: Jim Sharman
Scenariul: Richard O’Brien (musicalul original), Jim Sharman
Actori: Tim Curry, Susan Sarandon, Barry Bostwick
Sinopsis: În timp ce conduceau acasă într-o noapte ploioasă, proaspăt logodiții Brad și Janet au o problemă cu mașina și ajung din întamplare la castelul Dr. Frank-N-Furter. Ei ajung chiar în noaptea dezvelirii ultimei creații a doctorului: Rocky, un Adonis creat de om pentru a oferi… plăcere absolută.

Rating IMDb: 7,4
Rating Rotten Tomatoes: 6,8

Corpse Bride (2005)

Regia: Tim Burton, Mike Johnson
Scenariul: Tim Burton, Carlos Grangel
Actori: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson
Premii: nominalizat la premiul Oscar pentru Cea mai bună animație
Sinopsis: Acțiunea este plasată în secolul al 19-lea, într-un sat european, urmărind povestea lui Victor, un tânăr care se pare că este sortit să se căsătorească cu Mireasa Moartă în timp ce adevărata sa mireasă rămâne în lumea celor vii.

Rating IMDb: 7,4
Rating Rotten Tomatoes: 7,2

The Craft (1996)

Regia: Andrew Fleming
Scenariul: Peter Filardi, Peter Filardi
Actori: Robin Tunney, Fairuza Balk, Neve Campbell, Rachel True
Sinopsis: Sarah Bailey, o adolescentă cu un trecut încarcat de tentative de sinucidere eșuate, se mută la Los Angeles împreuna cu tatăl și mama sa vitregă pentru a începe o viață nouă. La școala catolică la care se înscrie, Sarah cunoaște trei fete – Nancy, Bonnie și Rochelle – care au înclinații către ocultism.

Rating IMDb: 6,1
Rating Rotten Tomatoes: 5,4

The Human Centipede (2009)

Regia: Tom Six
Scenariul: Tom Six
Actori: Dieter Laser, Ashley C. Williams, Ashlynn Yennie
Sinopsis: Două americance pleacă într-o excursie prin Europa. În Germania se pomenesc singure în noapte, într-o pădure – atunci când mașina li se strică. Căutând după ajutor, găsesc o vilă izolată. Fetele se trezesc, fără să-și amintească ce s-a întâmplat, prinse în beciul unui spital improvizat, alături de un japonez. Un german mai în vârstă se prezintă ca fiind un chirurg pensionat, specializat în separarea gemenilor siamezi, totuși cei trei „pacienți” ai săi nu sunt pe cale să fie separați, ci uniți laolaltă într-o operație îngrozitoare.

Rating IMDb: 4,4
Rating Rotten Tomatoes: 5,1

The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Regia: Marcus Nispel
Scenariul: Kim Henkel, Tobe Hooper
Actori: Jessica Biel, Jonathan Tucker, Andrew Bryniarski
Sinopsis: O incursiune terifiantă în inima unor tenebre inimaginabile: cinci tineri se trezesc izolați într-un orășel de provincie din Texas și, pentru a-și salva viața, trebuie să lupte cu Leatherface și clanul său ciudat.

Rating IMDb: 6,2

Rotten Tomatoes: 4,8

House of 1000 Corpses (2003)

Regia: Rob Zombie
Scenariul: Rob Zombie
Actori: Sid Haig, Karen Black, Bill Moseley, Sheri Moon Zombie
Sinopsis: Câțiva adolescenți care călătoresc pe autostrăzile din America rămân fără benzină lângă muzeul cu ciudățenii al căpitanului Spaulding și devin obsedați să descifreze misterul unui maniac legendar local cunoscut sub numele de dr. Satan. Un autostopist interesant și misterios se oferă să-i ducă pe acești amatori de senzații tari într-un tur al teritoriului în care dr. Satan își înjunghia victimele, dar o pană de curent îi forțează să-și caute refugiul împreună cu o gașcă ciudată și amenințătoare, în timp ce o furtună teribilă se dezlănțuie afară. Adolescenții își dau seama că legenda lui dr. Satan e cu mult mai contemporană decât și-ar fi imaginat.

Rating IMDb: 6
Rating Rotten Tomatoes: 3,4

Silent Hill (2006)

Regia: Christophe Gans
Scenariul: Roger Avary
Actori: Radha Mitchell, Laurie Holden, Sean Bean
Sinopsis: Rose și Christopher sunt un cuplu ce nu a putut avea copii, așa că a adoptat-o pe Sharon, o fată lăsată la ușa orfelinatului. După o perioadă încep să se întâmple lucruri stranii cu această fetiță: este somnambulă și întotdeauna vorbește despre un loc numit Silent Hill. După una din călătoriile nocturne ale fiicei sale, Rose hotărăște, fără a discuta cu soțul ei, să o ducă pe Sharon în acest oraș.

Rating IMDb: 6,6
Rating Rotten Tomatoes: 4,5

Vizionare plăcută!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.