10 ecranizari de succes ale cartilor omonime

By  | 

10. ”The Lord of The Rings: The Return of the King” a înregistrat cele mai mari încasări dintre filmele trilogiei, de aproximativ 378 milioane $. Celelalte 2 filme au încasat, fiecare, peste 315 milioane $. Autorul este J. R. R. Tolkien.

9. ”Harry Potter and the Death Hallows Part 2” a avut cele mai mari încasări dintre toate cele 7 filme ale seriei, de 381 milioane $. Succesul neaşteptat al cărţilor şi al filmelor au transformat-o pe scriitoarea J.K. Rowling în primul scriitor miliardar. 

8. Adaptarea ccărţii lui Lewis Carroll din 2012, ”Alice in Wonderland”, în care Johnny Depp îl interpreteză cu succes pe Pălărierul nebun, a avut încasări de aproximativ 334 milioane $.

  • 5 filme de dragoste cu final fericit

7. ”Jurassic Park” a strâns venituri de 402 milioane $ la lansarea sa din 1993. Autorul cărţii, Michael Crichton, nu a vrut să stea deoparte. Acesta s-a implicat şi în scrierea scenariului şi de curând, Jurassic Park a avut parte de un upgrade 3D.

6. Primul ”Spider-Man” a avut cel mai mare succes, înregistrând la lansarea din 2002 venituri de 403 milioane $. Următoarele 2 filme din serie nu au avut la fel de mare succes, însă au strâns împreună 710 milioane $.

5. Deşi a fost lansat de curând, ”Iron Man 3” a avut încasări de 405 milioane $, demonstrând încă o dată popularitatea şi profitabilitatea personajelor şi filmelor inspirate din benzile desenate. Împreună, cele 3 producţii ”Iron Man” au  strâns peste 1 miliard $.

4. Lansat în 2012, ”The Hunger Games”, realizat după romanul post-apocaliptic omonim al scriitoarei Suzannei Collins a înregistrat venituri de aproximativ 408 milioane $. Continuarea filmului, ”Catching Fire” se aşteaptă a avea un succes cel puţin la fel de mare.

3. Filmul animat ”The Lion King”, realizat de studiourile Disney în 1994, a cărui inspiraţie în dezvoltarea poveştii au reprezentat-o Biblia şi drama lui Hamlet, a avut încasări de peste 422 milioane $.

2. Adaptarea cinematografică a eroului de benzi desenate Batman, ”The Dark Night”, care a fost lansată în 2008, a avut încasări de peste jumătate de miliard $. Personajul negativ, ”The Joker”, a fost interpretat de Heath Ledger, care a primit premiul Oscar post-mortem.

1. ”The Avengers” a adunat la un loc cele mai populare pesonaje de benzi desenate, iar veniturile filmului de 623 milioane $ reprezintă cea mai de succes adaptare a unei benzi desenate pentru marele ecran. În 2015 vom avea parte de o continuare a ”Răzbunătorilor”, de la care avem aşteptări la fel de mari!

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *