10 curiozitati despre Forrest Gump

By  | 

Distinsă cu şase premii Oscar, drama-comedie Forrest Gump regizată de Robert Zemeckis îl are în rolul principal pe Tom Hanks şi ne prezintă povestea unui tânăr care dovedeşte că inteligenţa nu este atât de importantă precum curajul, dragostea… sau chiar norocul.

10 curiozităţi despre Forrest Gump

Lui John Travolta, Chevy Chase şi Bill Murray le-a fost propus rolul lui Forrest, însă l-au refuzat. Tom Hanks a acceptat rolul după ce a citit scenariul timp de o oră şi jumătate, însă a încercat să îl convingă (fără succes) pe Zemeckis să renunţe la accentul pronunţat al lui Forrest.

Fetiţa roşcată din autobuzul ce îi duce pe copii la şcoală este chiar fiica lui Tom Hanks, Elizabeth.

În realitate, Sally Field, care joacă rolul mamei lui Forrest, este cu numai 10 ani mai mare decât Hanks. Personal, nu înţeleg de ce ea a fost aleasă să joace rolul, vârsta ei este fiind de evidentă.

Scena în care Forrest aşteaptă pe holul şcolii în timp ce mama sa discută cu directorul a fost inspirată de pictura americanului Norman Rockwell “Girl with a Black Eye”.

Şi David Alan Grier, Ice Cube şi Dave Chappelle au refuzat un rol, pe cel al lui Bubba, prietenul lui Forrest din armată. Rolul a fost acceptat de Mykelti Williamson, care, deşi iniţial credea că filmul nu va avea succes, nu regretă alegerea făcută.

Deşi nu este deloc menţionat pe toată durata filmului, numele de familie al lui Jenny, prietena lui Forrest de care acesta se îndrăgosteşte, este Curran.

Rolul fiului lui Forrest a fost primul rol al lui Haley Joel Osment, puştiul din "The Sixth Sense". A fost ales pentru acest rol pentru că a fost văzut într-o reclamă Pizza Hut.

Forrest are ochii închişi în fiecare fotografie a sa care apare în film.

În niciuna dintre scenele de meci de ping pong din film nu există o minge reală. Deşi nu pare, toate sunt create prin CGI (computer-generated imagery).

În Washington, când Forrest vorbeşte în faţa publicului despre război, cablul microfonului său este scos şi nu putem auzi ce spune. Potrivit lui Tom Hanks, Forrest a spus: "Uneori, când oamenii se duc în Vietnam, se întorc la mamele lor fără picioare. Uneori ei nu se întorc deloc. Asta e un lucru rău. Asta e tot ce am avut de spus."

Rămâi pe fază pentru mai multe recomandări de filme bune!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *