Cum să faci față decesului unei prieten foarte apropiat

Dacă ți s-a întâmplat vreodată să pierzi un prieten foarte apropiat, știi că nu există cuvinte care să poată umple golul rămas în viața ta. Celor mai mulți oameni le vine automat în minte întrebarea fără răspuns „de ce?”. Cu toate acestea, știm că decesul este inevitabil și că poate interveni oricând, în viața oricui.

Prieteniile sunt relații pline de semnificație, care ne pot schimba viața. Din acest motiv, este foarte greu să ne luăm rămas bun de la un prieten drag, care a făcut parte din viața noastră, mai ales dacă acesta era prietenul pe care te puteai baza în momentele grele. Mai mult, dacă prietenul era tânăr, decesul acestuia va fi cu atât mai șocant și trist. Cu toate acestea, va trebui să faci față emoțiilor puternice cu stoicism și încredere, păstrându-i vie amintirea celui plecat dintre noi. Iată câteva metode pentru a te împăca mai ușor cu decesul unui prieten apropiat:1. Fii prezent la înmormântare

Cu toate că societatea nu pune atât de mult accentul pe prietenie, cât pe relațiile de rudenie, este probabil să te simți nelalocul tău odată ajuns în locul unde se ține ceremonia. Cu toate acestea, este important să fii alături de acesta când este petrecut pe ultimul drum. Doar prezența ta alături de alte persoane care au ținut la prietenul tău este indeajunsa pentru a te ajuta să conștientizezi mai rapid situația.

2. Implică-te în organizarea înmormântării

Dacă erați foarte buni prieteni și îi cunoșteai familia, te poți oferi să ajuți cu găsirea unei firme de servicii funerare de încredere, sau să vorbești cu firma de servicii funerare pentru livrarea de flori cu un mesaj personalizat, din partea prietenilor buni. De asemenea, în ziua ceremoniei, poți lua loc lângă familie sau alți apropiați care l-au cunoscut.

O firmă de servicii funerare cu experiență te poate ajuta foarte mult în această privință, înlesnind astfel plecarea prietenului dintre noi. Unele firme îți vor oferi și servicii de consultanță gratuite, astfel încât ziua înmormântării să decurgă fără nici un fel de incident.

3. Întrebări fără răspuns?

După ce înmormântarea a luat sfârșit, este momentul în care apar inevitabilele întrebări: „Cum voi trece peste asta?” și „Oare viața mea se va întoarce la normal?”. Răspunsul la acestea este un categoric DA, însă vei avea nevoie de timp pentru ca aceste răni să se închidă. Atât prezența, cât și dispariția unei persoane dragi îți vor afecta viața complet, deși, cu toate că în aceste clipe pare improbabil, va veni un moment în care te vei bucura că prietenul tău a făcut parte din viața ta.

4. Îngrijește-te corespunzător

Pierderea unei persoane foarte dragi îi poate face pe mulți să uite complet de ei. Dat fiind că lumea ți se va întoarce pe dos, multe lucruri care odinioară păreau simple, acum par mult mai greu de îndeplinit. Chiar dacă nu simți că vrei să mănânci sau să dormi, acestea sunt foarte importante, atât pentru sanatatea ta, cât și pentru starea ta emoțională.

Pentru propria consolare, este indicat să te îngrijeșți și de propriul tău confort. Alege-ți o activitate care îți aduce satisfacție, oricând de insignifiantă ar părea. Aceasta poate varia de la gătit prăjiturele până la activități sportive, precum jogging-ul.

5. Înconjoară-te de prieteni buni, care te pot sprijini

Vei avea nevoie de tot ajutorul primit pentru a face față clipelor de durere. Nu îl refuza, deoarece compasiunea este foarte importantă în faza de acceptare a tragediei. Nu există o metodă sigură sau rapidă pentru a vindeca aceste răni și probabil că la un moment dat te vei gândi că durerea nu va pleca niciodată. Într-un fel, este adevărat, iar aceste răni vor lăsa cicatrici, însă va veni o clipă în care momentele petrecute împreună vor aduce mai degrabă zâmbete decât lacrimi, iar amintirile frumoase le vor lua locul celor triste. În acest moment, te poți uita în urmă cu toată recunoștința, știind că este mai bine să fi iubit și pierdut, decât să nu fi iubit deloc.

Sursa: Adserving iAgency.ro
Sursa foto:
Servicii funerare Bucureşti

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.