Ce am învățat din 20 de sezoane de Keeping Up With the Kardashians

Au trecut 14 ani si 20 de sezoane. Iar din 28 martie, poți urmări pe canalul E! ultimul sezon din Keeping Up With The Kardashians, de la ora 22.00. Ne-au arătat mariajele lor, divorțurile, nașterile copiilor lor și afacerile pe care le-au pornit de la zero. Au făcut greșeli, apoi le-au îndreptat. Știm cum le-a influențat existența faptul că și-au trăit viețile în fața camerelor… însă cum ne-a influențat pe noi faptul că le-am urmărit?

La început a fost Kim. Kim curtând presa și curtată, la rândul său, de atleți profesioniști. Kim cumpărând produse de lux, apoi devenind ea însăși unul. Kim fotografiată de paparazzi și de Playboy și de propriul său telefon. Kim punând la cale, cu zâmbetul pe buze, cel mai amplu experiment cu vedete difuzat vreodată pe micile ecrane: să vadă dacă o familie poate să dobândească faimă tocmai prin documentarea drumului către faimă. Kim, alături de mama și surorile sale, ținându-ne cu ochii lipiți de ecrane timp de ani de zile, devorând fiecare episod din Keeping Up With the Kardashians.

Am urmărit fiecare spin-off, care le-a purtat pe fete în diverse orașe din Los Angeles până în New York și Miami, și am inițiat nenumărate conversații în care explicam cuiva gradul de influență pe care surorile Kardashian îl au asupra culturii americane. Am ținut discursuri demne obținerea unei diplome de disertație pe tema modului în care isecuritățile lui Scott au afectat relația dintre el și Kourtney. Dețin o pălărie care are aplicată pe ea celebra poză cu Kim plângând după ce luase hotărârea să divorțeze de al doilea său soț, Kris Humphries (pe atunci jucător NBA). Am plătit odată 22 de dolari pe o prăjitură care avea imprimată pe ea fața lui Kris Jenner. Port chiar în momentul ăsta o bustieră Skims.

În calitate de persoană care consideră că materialismul și accentul pe modul în care arătăm nu sunt lucruri care ne fac viața mai bună, încerc să îmi dau seama de ce mi se pare clanul Kardashian atât de demn de admirație. Și acum că show-ul lor se încheie, pare momentul cel mai bun pentru a afla răspunsul.

Și-au schimbat fețele și corpurile și casele și au crescut exponențial nivelul de importanță al evenimentelor la care iau parte. Toate asta sub forma unui reality show care a documentat absolut totul, până la dramele care se iscau cu ocazia adunării întregii familii laolaltă pentru fotografia anuală de Crăciun. Însă mutarea de geniu a familiei Kardashian – una ușor groaznică și, simultan, extraordinară – a fost faptul că ne-a oferit nu numai un simplu reality show. În tot acest timp în care s-au pozat pe nisipul fin al plajelor private și în care ne-au vâdut lenjerie modelatoare și lipkit-uri, au reușit să facă ceva nemaipomenit: ne-au arătat cum putem extrage ceva bun și din situații neplăcute.

Citește continuarea materialului în ediția print de aprilie a revistei COSMOPOLITAN. Și nu uita: duminică, 28 martie 2021, în premieră în România, televiziunea E! va începe difuzarea sezonului 20 al reality-showului Keeping Up With the Kardashians. Episoadele vor fi difuzate în fiecare duminică, de la 22:00.

Text: Anna Peele

Fotografii: Jamie Chung

Busturi create de Brett Klisch/Peru Meridian Studios și Dave Cortes

Stilism recuzită: Brian Byrne

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.