Vârsta la care începem să ne urâm job-ul

Potrivit unul studiu recent, una din șase persoane este nefericită la locul de muncă începând cu vârsta de 35 de ani.

Există mai mulți factori care pot duce la acest lucru, precum dezamăgirea că nu ai reușit în domeniul visat, salariul prea mic, lipsa realizărilor sau a timpului liber.La studiu au participat 2000 de persoane din Marea Britanie, iar o treime din acestea au mărturisit că își găsesc job-ul prea stresant – doar un sfert din persoanele între 18 și 35 de ani au spus același lucru. De asemenea, numărul celor care sunt nefericiți la job este de două ori mai mic în categoria 18-35 de ani.

Vine un moment în care realizezi că nu ai un job atât de bun precum ți-ai dori, ești prea obosit sau vrei să petreci mai mult timp cu familia”, spune profesorul Cary Cooper. „Astfel, te întrebi: de ce mai fac asta?”

Citește și: 5 moduri prin care îți sabotezi cariera zilnic 

Din fericire, studiul are și câteva vești bune. De exemplu, 68% din persoanele între 35 și 54 de ani se simt creative la locul de muncă, mai influente și au mai multă libertate.

Ce e de făcut dacă începi să îți urăști job-ul?

În primul rând, analizează-te bine, pentru a-ți da seama ce îți dorești cu adevărat. Vrei să deții altă poziție în companie, să ai un salariu mai mare, un program flexibil sau să fii mai creativă? Uneori, problema poate fi rezolvată destul de ușor, dacă discutăm despre ea cu superiorul nostru. Poate poți primi o mărire de salariu sau te poți muta la un alt departament.

În alte cazuri, ar fi recomandat să te muți la un alt loc de muncă, unde te poți simți mai împlinită din punct de vedere profesional. Aruncă un ochi peste anunțurile de angajare din orașul tău și poate îți vei găsi job-ul visat.

Unele persoane, în schimb, ar putea decide să pornească propria afacere. Poate fi riscant, dar există șansa să fii mult mai fericită.

Până atunci, însă, încearcă să te simți bine la locul de muncă: socializează mai mult cu colegii, de exemplu. Iar în timpul liber, fă tot posibilul să te ocupi mai mult de tine: găsește-ți un hobby care să te captiveze sau urmează un curs care te poate ajuta în carieră.

Citește și: Freelancing. Ce este și în ce condiții merită încercat? 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.