Un job prost îți afectează sănătatea mai mult decât lipsa unuia

Multe persoane preferă să aibă un job prost decât să nu aibă niciunul. Din păcate, studii recente arată că un job prost îți afectează mai mult sănătatea.

Începem să lucrăm din ce în ce mai mult, motiv pentru care este extrem de important să găsim o carieră pe care să o iubim. Acest lucru este confirmat și de un studiu recent, care arată că un job prost îți poate afecta sănătatea și buna dispoziție mai mult decât o face lipsa unui job.

Citește și: La ce e atent șeful tău? 5 lucruri pe care le observă la tine 

Studiul, publicat în revista Occupational and Environmental Medicine, definește un job prost ca un job plictisitor, sub nivelul de calificare al unei persoane sau unul instabil. Efectele unui astfel de job sunt din ce în ce mai evidente în rândul tinerilor.

„Cei care au schimbat job-ul cu unul potrivit pentru ei au arătat o îmbunătățire semnificativă în ceea ce privește sănătatea mentală”, spune autorul studiului, Peter Butterworth. Deși acest lucru este de la sine înțeles, el mai spune și că „participanții la studiu care au primit un job prost au arătat o înrăutățire semnificativă a sănătății mintale, comparativ cu cei care au rămas în șomaj”.

Când au efectuat cercetarea, autorii studiului au clasat job-urile după elemente psiho-sociale sau după câtă libertate, control și diversitatea oferă acestea. Potrivit rezultatelor studiului, calitatea psiho-socială a unui job influențează foarte mult fericirea unui angajat.

Citește și: Cum decizi dacă un job e potrivit pentru tine 

Astfel, un job nepotrivit ne stresează și ne întristează, iar aceste lucruri ne influențează direct sănătatea. Dacă și tu te afli în această situație, îți recomandăm să cauți un job potrivit pentru tine!

Din păcate, multe persoane se simt prinse la un loc de muncă, având impresia că este singurul loc unde pot lucra. Acest lucru este, bineînțeles, fals. Poți găsi job-uri asemănătoare la alte companii! Iar dacă simți că nu ai suficiente skill-uri pentru cariera pe care ți-o dorești, nicio problemă – nu trebuie decât să urmezi cursuri care te pot ajuta. Investește timp și bani în viitorul tău!

 

*articol preluat din Harpes’r Bazaar (autor: Sophie Gallagher)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.