Sfaturi pentru un interviu telefonic reușit

Există situații în care nu poți vorbi față în față cu posibilul angajator, așa că îți va lua un interviu prin telefon sau Skype. Iată ce să faci pentru ca interviul să fie unul reușit.

Un interviu telefonic pare o idee bună pentru că poți sta în confortul propriei case, dar asta nu înseamnă că va fi mai ușor sau că te vei descurca mai bine. Iată câteva sfaturi utile:

În primul rând, află cât mai multe informații despre companie, așa cum ai face pentru un interviu față în față. E important să cunoști cât mai bine locul unde e posibil să lucrezi! De asemenea, poți menționa în timpul interviului anumite lucruri pe care le știi despre job, pentru ca angajatorul să vadă că ești cu adevărat interesat.

Citește și: 8 lucruri pe care să NU le faci la interviu

De ce te-ar alege angajatorul pe tine? Acesta este scopul oricărui interviu: angajatorul vrea să vadă că te-ai potrivi în companie și că te-ai descurca la job. Deci, fă o listă bine argumentată cu motivele pentru care ar trebui să lucrezi acolo.

Notează și câteva întrebări pe care vrei să le pui angajatorului. Nu ai vrea ca apelul să se fi terminat și să fii nevoit să suni înapoi pentru că ai uitat să întrebi ceva important.

Fă tot posibilul să ai liniște în jurul tău și nu lăsa nimic să îți distragă atenția. Închide televizorul și nu lăsa animalul de companie sau copilul în cameră. De asemenea, oprește apelul în așteptare; nu e nimic mai enervant decât să vorbești cu cineva la telefon, iar persoana respectivă să mai primească un apel.

Citește și: 3 trucuri pentru un interviu de succes 

Nu ronțăi nimic. Oricât de încet ai mesteca, angajatorul te va auzi! În schimb, nu uita să ai un pahar de apă pe masă, dar și un șervețel – în cazul în care fix acum trebuie să îți ștergi nasul, nu pierde timpul pentru a căuta un șervețel.

Dacă interviul are loc pe Skype, e de la sine înțeles că nu ar trebui să stai în pijama. Poartă o ținută casual, aranjează-ți părul și, de ce nu, fardează-te puțin. De asemenea, ai grijă ce mai vede angajatorul – nu ar fi recomandat să ai vreun sutien aruncat pe jos în spatele tău.

Tu ai avut vreodată un interviu telefonic? Cum te-ai descurcat?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.