Secrete de la milionari pentru a avea mai mulți bani

Aproape oricine poate fi bogat dacă ține cont de aceste „secrete” absolut banale. Nu trebuie să îți schimbi complet stilul de viață și nici să apelezi la activități ilegale sau degradante. Sună prea bine să fie adevărat? Citește în continuare și vei înțelege despre ce vorbim!

Încearcă să ai un job stabil

Părinții noștri obișnuiau să găsească un loc de muncă decent și să rămână acolo zeci de ani. Generația noastră, însă, poate schimba job-ul chiar și anual. Deși nu trebuie să te mulțumești cu puțin și e normal să îți dorești un salariu mai mare, să rămâi mai mult timp la același job poate avea beneficii importante. Uneori nu merită să riști să te muți la altă companie pentru un salariu mai mare pentru că în maxim un an salariul de la job-ul actual poate crește, de exemplu. În plus, dacă timpul îți permite, poți face și niște freelancing sau poți porni propria afacere, pentru niște bani în plus.Economișește bani

Până la vârsta de 25 de ani ar trebui să ai deja acest obicei, dar niciodată nu e prea târziu să începi. De exemplu, să presupunem că ai un salariu de 2000 lei. Ignoră complet măcar 150 lei și pune-i deoparte, considerând că primești, de fapt, doar 1850 lei. Poți face asta și atunci când primești o mărire de salariu. Dacă faci freelancing sau mai ai venituri din altă colaborare, e o idee bună să lași banii din această sursă deoparte. Aceste economii te vor ajuta foarte mult dacă vrei să îți cumperi un apartament, electrocasnice noi, să pleci într-o vacanță mai lungă sau să pornești propria afacere.

Evită achizițiile prea scumpe

Fie că e vorba de un automobil, un ceas, bijuterii, mobilă, electronice sau electrocasnice, încearcă întotdeuna să găsești cel mai avantajos preț. Știai că aproape jumătate dintre oamenii bogați își cumpără mașini second hand? Nu e nicio rușine să cauți oferte și să aștepți reduceri!

Stabilește un obiectiv

Ok, vrei să ai mulți bani, dar ce anume înseamnă asta? Pentru unii, „mai mulți bani” = „două concedii pe an”, în timp ce pentru alții înseamnă „cumpăr propriul apartament în 3 ani”. Stabilește niște obiective clare și realiste, apoi gândește-te ce poți face pentru a ajunge unde îți dorești. Nu e suficient să îți dorești un venit mai mare, trebuie să faci un efort în acest sens.

Evoluează constant

Am auzit atâtea persoane plângându-se de faptul că nu pot obține un job mai bun pentru că „nu știu să fac nimic!” – ceea ce e absurd. Nimeni nu s-a născut învățat. Poți începe oricând un curs sau te poți înscrie la o nouă facultate, ceea ce te va ajuta să obții job-uri din alt domeniu, mai bine plătit.

Ține cont de aceste sfaturi și… baftă!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.