Cum să treci peste o săptămână grea la job. Sfaturi utile

Uneori, avem perioade mai grele la job – iar în contextul actual, în care, deși mulți dintre noi lucrăm de acasă, situația este una mereu tensionată- trebuie să învățăm cum să ne descurcăm fără să fim prea copleșite de situație.

Unul dintre principalele motive de stres pentru femei este job-l. Poate nu prea îți ajung banii sau ai prea multe sarcini de rezolvat într-un timp scurt. Oricare ar fi situația, stresul ne poate afecta grav sănătatea, deci trebuie să facem tot posibilul pentru a scăpa de această problemă.

Cum să treci peste o săptămână grea la job

În primul rând, identifică factorul care îți face săptămâna atât de grea. Care este, de fapt, problema? Ai un coleg care te tot întrerupe cu telefoane, nu reușești să de concentrezi suficient, nu ești organizată, nu ai destulă experiență pentru proiectul la care lucrezi? De cele mai multe ori, putem rezolva singure problema, dar este important să ne dăm seama exact ce ne deranjează.

Citește și: La ce e atent șeful tău? 5 lucruri pe care le observă la tine 

Apoi, nu te simți vinovată. Uneori, nu deții complet controlul asupra situației. Iar dacă ai făcut o greșeală (de exemplu, ai crezut că te poți descurca cu niște sarcini prea complicate), trebuie să ți-o asumi și să treci mai departe, dar să ții minte pe viitor ce nu trebuie să faci.

O altă modalitate de a scăpa de stres este să vorbești cu prietenii sau familia. Vei observa că și alții se află în situații asemănătoare (uneori, în situații chiar mai dificile) și vei privi problema ta din altă perspectivă.

Citește și: Cea mai simplă modalitate de a face economii 

Bineînțeles, trebuie să discuți cu șeful despre asta. În cel mai rău caz, nu se va schimba nimic, deci, până la urmă, nu ai nimic de pierdut. Pe de altă parte, deadline-urile se pot prelungi, altcineva poate prelua anumite sarcini sau ai putea primi o mărire de salariu pentru că lucrezi atât de bine.

În final, încearcă să ai grijă să nu mai ajungi în această situație. Atâta timp cât nu ajungi într-o situația neplăcută, nu ai ce problemă să rezolvi.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.