Cum să te pregătești pentru o promovare la locul de muncă

Te pregătești pentru o promovare la locul de muncă? COSMO ți-a pregătit câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont.

O promovare la locul de muncă nu este neapărat simplă, chiar dacă lucrezi deja acolo. Cel mai probabil va trebui să treci printr-un interviu, la fel ca și candidații externi. Pentru ca șansele reușitei tale să fie cât mai mari, iată câteva sfaturi utile:Află cât mai multe despre postul pe care ți-l dorești. Discută cu persoana care vrea (sau este nevoită) să își părăsească postul și află exact cu ce se ocupă zi de zi, care sunt sarcinile pe care le are, cu cine interacționează, ce probleme întâmpină etc.

Fă-ți job-ul bine. Chiar dacă vrei să primești alt post, superiorii tăi trebuie să vadă întâi că te descurci excelent cu sarcinile actuale. Nu trebuie să te chinui să impresionezi, dar nu strică să le amintești că ești un angajat de valoare.

Pregătește-te pentru interviu. Așa cum spuneam și mai sus, va trebui să mergi și tu la interviu, la fel ca orice candidat. Pregătește-ți răspunsurile și întrebările de acasă, așa cum ai face și dacă nu ai cunoaște compania și angajatorul.

Nu fii prea relaxată. Doar pentru că șefii tăi te cunosc deja, nu înseamnă că sigur te vor promova. Păstrează o atitudine profesională!

Nu te preface că știi totul. Este foarte posibil să nu cunoști chiar toate detaliile noului job, chiar dacă ți-ai făcut temele.

După interviu, e recomandat să speri la ce e mai bine, dar să te aștepți la ce e mai rău. Cu alte cuvinte, nu te entuziasma foarte tare, în caz că nu vei fi promovată. De asemenea, fă-ți treaba ca până acum și comportă-te la fel cu colegii și șefii.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.