Pozitii care te fac sa arati mai increzatoare la birou

Limbajul trupului este mai important decât crezi! Iată cum poți să pari mai încrezătoare la birou ținând cont de el.

Poziția corpului tău poate avea un impact foarte mare atât asupra celor din jur, cât și asupra ta. În primul rând, vei părea mai încrezătoare în forțele proprii în ochii celorlalți și, în al doilea rând, îți vei schimba (involuntar) atitudinea.Limbajul trupului: 10 moduri prin care el iti arata ca te place

Știai că atunci când zâmbești (deși nu ai o stare de spirit bună) eliberezi anumiți hormoni care chiar te fac mai fericită? Potrivit unui studiu recent, se pare că același lucru se întâmplă și când îți schimbi poziția corpului. Astfel, dacă arăți prin limbajul corpului că ești o femeie puternică, care are încredere în ea, comportamentul și atitudinea ta nu vor avea decât de câștigat.

De asemenea, unele poziții îți pot crește productivitatea la muncă și te pot ajuta să te descurci mult mai bine la un interviu (citește aici articolul nostru despre limbajul nonverbal la interviul pentru job).

Reguli de eticheta la birou

Dar hai să vedem care sunt aceste poziții-minune!

Pentru început, ridică-te în picioare. Să stai jos când prezinți un proiect, de exemplu, este o poziție pasivă. Dacă te ridici, în schimb, cei din cameră tind să îți ofere mai multă atenție și respect.

În cazul în care stai jos, la birou, poți fura un mic truc de la păsări. Știi cum acestea își înfoaie penele sau își desfac aripile pentru a părea mai mari, deci mai intimidante? În loc să ocupi cât mai puțin spațiu la birou, ocupă cât mai mult! Bineînțeles, nu trebuie să te întinzi cu totul peste el, ajunge să îți sprijini coatele și să te lași puțin în față.

De asemenea, încearcă să asculți mereu sfatul pe care mama ți-l dădea când erai mică, și anume: spatele drept, umerii trași în spate, suge burta. Este o poziție foarte simplă, dar are efecte majore.

5 site-uri unde poti urma cursuri online

Nu uita să te uiți mereu la cel cu care vorbești. Poate pare greu de făcut, mai ales dacă ești o fire mai timidă, dar cel puțin nu te uita niciodată în jos. Încearcă să te concentrezi pe punctul unde sprâncenele s-ar uni, dacă îți este mai ușor. În acest fel nu te vei simți atât de intimidată, iar interlocutorii nu își vor da seama că nu te uiți direct în ochii lor, în special dacă nu stau foarte aproape de tine.

Tu obișnuiești să folosești aceste poziții? Dacă nu, ar trebui să începi chiar de acum!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise