(P) Deschizi firma noua? Nu uita sa faci raportare ANPM

Protectia mediului este una dintre preocuparile „la moda” in ultimii ani. Tot mai multe persoane publice, vedete si corporatii sustin lupta impotriva poluarii si a efectelor pe care gestionarea incorecta a deseurilor de orice fel le are asupra naturii, a florei si faunei si implicit a aerului pe care noi in respiram zi de zi.

Legislatia in vigoare de la noi s-a aliniat la cea europeana si a introdus o serie de recomandari si a impus o serie de reguli de protectia mediului pe care toate firmele trebuie sa le respecte. In functie de tipul activitatii desfasurate, societatile economice trebuie sa depuna lunar, semestrial sau anual raportari catre Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM). Aceste raportari ANPM presupun adunarea datelor, prelucrarea lor, completarea unor documente si depunerea acestora la ghiseele Agentiei pe raza careia isi desfasoara firma respectiva activitatea.In aceste rapoarte ANPM sunt cuprinse de regula informatii precum: deseurile generate, conform autorizatiei de mediu sau a legislatiei, anvelope uzate, uleiuri uzate, acumulatori uzati colectati, informatii cu privire la monitorizarea factorilor de mediu (apa, aer, sol/subsol, zgomot si vibratii) sau a cantitatilor de ambalaje introduse in piata.

Desi procesul de stangere a acestor informatii nu este in toate cazurile unul complex, el trebuie facut corect si complet, altfel societatea respectiva riscand amenzi destul de mari, ce pot ajunge pana la 20 000 lei pentru persoanele juridice.

Ceea ce este interesant in acest caz este ca si persoanele fizice pot primi amenzi din partea Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, acestea fiind in cuantum de pana la 1000 lei.

Din fericire, si pe piata de la noi au aparut firme specializate in colectarea acestor informatii si intocmirea rapoartelor catre ANPM. O astfel de firma de consultanta poate fi gasita la adresa solutiidemediu.ro . Cu o vasta experienta in domeniu, specialistii de aici pot ajuta compania sau firma respectiva pe parcursul intregului proces de aliniere la normele in vigoare in materie de protectie a mediului. Astfel, ei se pot ocupa de evaluarea firmei, de strangerea documentelor si a informatiilor necesare pentru obtinerea autorizatiei de mediu, completarea formularelor si a dosarului de avizare si depunerea acestuia catre Agentia de Mediu, precum si ulterior de respectarea regulilor, a indicatiilor si a termenelor prevazute in autorizatie.

Green Environment Support este asadar un ajutor pentru toti cei care se afla la inceput de drum intr-o noua afacere, intr-un nou business in care nu au experienta, dar si pentru cei ce nu au timp sau cunostintele necesare pentru a se ocupa de aceste probleme legale si administrative.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.