Obtine jobul de vis

Nu este atât de greu pe cât pare să pui mâna pe jobul de vis, cel la care te tot gândeşti de atâta timp. Trebuie doar să gândeşti strategic, să fii creativă şi mai ales optimistă şi gata de a cuceri ȋntreaga “audienţă”.

Connecting
Ȋn ziua de astăzi, reţelele de cunoştinţe din domeniul profesional sunt mai importante decât erau ȋnainte. Fă-ţi un super-profil pe LinkedIn şi indexează câţi mai mulţi oameni din industrie, vorbeşte cu foştii şefi şi colegi să-ţi pună evaluări pe profil şi să te recomande, intră ȋn grupurile de discuţie pe teme profesionale şi fii activă, cât mai activă. De altfel, LinkedIn are şi anunţuri de job de peste tot din lume, chiar şi pentru liber profesionişti aşa că, mai ştii?!, poate pui mâna pe un loc de muncă ȋn afară.Blog, site, fă ceva
Dacă nu ai job de ceva timp cu siguranţă nu mai ştii ce să faci să pui mâna pe un loc de muncă sau ceva de făcut care să-ţi umple timpul pe care-l foloseşti defectuos făcându-ţi griji peste griji.

Fă-ţi un blog profesional sau un site – WordPress-ul sau Tumblr-ul ȋţi stau la dispoziţie cu super-teme pentru blogul sau site-ul tău, rămâne doar să dai dovadă de seriozitate pentru a nu lăsa baltă proiectul şi a te documenta pentru a veni cu cele mai interesante subiecte şi ştiri din domeniul tău.

Un CV impecabil
Ȋn primul rând, un CV trebuie să fie cât mai lizibil şi asta ȋnseamnă că trebuie să evidenţiezi informaţiile importante şi să le ordonezi cu ajutorul bullet-urilor de exemplu, pentru ca CV-ul tău să nu pară prea ȋncărcat şi să fie aruncat rapid ȋn coşul cu respinşi.

Fă-ţi o listă şi aplică
Vrei să ajungi ȋntr-o anumită companie? Poate că nu fac angajări acum, dar nu strică să aplici. Trimite CV pe mail-ul HR-ului şi o scrisoare de intenţie prin care ȋţi “dezvălui” marea “dragoste” pentru firma respectivă.

De asemenea, fă-ţi o listă cu aptitudinile tale şi caută joburi şi ȋn domenii adiacente celui de bază pentru a avea mai multe şanse să pui mâna pe un job bun.

Intrebari care iti aduc jobul visat

Cum sa primesti jobul de vis in 2015

 

 

Etichete: job
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise