Obiceiuri zilnice banale care te costă mult

Niciodată nu ai suficienți bani? Încearcă să renunți la aceste obiceiuri banale care te costă prea mult.

Chiar dacă ai un salariu decent, banii se termină cam repede și nu înțelegi de ce. În fond, nu strângi bani pentru o vacanță scumpă, nu ți-ai cumpărat nicio plasmă uriașă, nu ți-ai schimbat garderoba… Și atunci unde se duc banii? Cel mai des, răspunsul este simplu: pe anumite lucruri aparent nesemnificative pe care le cumpărăm zilnic.4 semne că nu câștigi destui bani

Obiceiuri zilnice banale care te costă mult

Fumatul. Nu doar că nu este deloc sănătos, dar costă o avere! Dacă fumezi țigări de 15 lei pachetul și fumezi un pachet pe zi, cheltui cam 450 lei pe lună, adică 5400 lei pe an. Asta ar însemna chiar 3 salarii care se duc doar pe țigări. Cu banii aceștia, poți pleca într-o vacanță în plus pe an sau poți renova prin casă. Dacă de sănătate nu prea-ți pasă, pentru că efectele fumatului nu apar imediat, gândește-te măcar la bani.

Cafeaua. În fiecare dimineață te grăbești, așa că nu ai timp să îți faci și savurezi cafeaua, deci o cumperi în drum spre birou. Pare relativ ieftină, dar calculează cât cheltui într-o lună și vei realiza că suma nu este chiar atât de mică. Pregătește-ți cafeaua înainte de culcare, iar dimineața nu va mai fi nevoie decât să o încălzești și să o pui într-un termos.

Ce este online banking și de ce să folosești serviciul

Masa de prânz cumpărată. Bineînțeles, nu îți vom spune să renunți la masa de prânz, însă nu e necesar să o cumperi zilnic. De ce nu ți-o pregătești de acasă? Nu e de parcă la birou îți comanzi cine știe ce fripturi pretențioase sau torturi de care nu ai avea timp acasă. Pregătește-o de seara și pune-o în frigider, vei observa că începi să faci economii și, în plus, vei știi sigur că mănânci ceva mai sănătos.

Lași lumina aprinsă când ieși din cameră. Nu o să ajungi să dormi pe străzi dacă mai uiți lumina aprinsă din când în când, însă dacă o lași mereu aprinsă prin toată casa, stai la computer toată ziua și mai deschizi și televizorul, pentru a avea niște zgomot pe fundal, facturile tale la electricitate vor fi mai mari decât este necesar.

Nu faci cumpărături inteligent. Cel mai bun mod de a face cumpărături este să te gândești dinainte de ce anume ai nevoie, pentru ca alimentele să nu se strice. De asemenea, fă-ți provizii de conserve, ulei, făină, zahăr, fructe congelate etc de la un hypermarket, în loc să plătești chiar și aproape dublu la supermarketul de cartier.

Cum îți întocmești un plan financiar pentru bugetul personal?

Încearcă să scapi și tu de aceste obiceiuri zilnice banale care te costă mult, iar portofelul tău va fi mai fericit!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.