Networking-ul, o soluție pentru obținerea job-ului de vis

Să faci networking este o modalitate la îndemână pentru a afla informații, care te vor putea ajuta să obții jobul demult visat.

La ce folosește?

De exemplu, probabilitatea ca o poziție vacantă să nu fie anunțată oficial în exteriorul companiei crește odată cu nivelul ierarhic la care se găsește. Cum poți să afli și tu despre aceste joburi care par de neatins? De la alte persoane – dezvoltându-ți propria rețea de cunoștințe și contacte (oameni pe care i-ai întâlnit la un moment dat pe parcursul vieții profesionale și sociale) și utilizind-o atunci când te afli în căutarea unui loc de muncă.

Primii pe lista ta ar trebui să fie prietenii și familia, apoi colegii din domeniul tău de activitate, partenerii cu care ai lucrat de-a lungul timpului sau pe care i-ai întâlnit la diverse evenimente, foștii șefi și colegi de serviciu.

Citește și: 5 decizii financiare importante pe care să le iei până la 30 de ani 

Cel mai important lucru pe care îl ai de făcut este păstrezi legătura cu aceștia. Ocaziile pot fi nenumărate, de la o urare de Crăciun și până la a discuta anumite probleme de specialitate. Pe scurt, nu trebuie ca ei să uite că exiști. Nu-ți fie frică să bagi în seamă o persoană care te-ar putea ajuta și să îi ceri spijinul! Până la urmă, nu ai nimic de pierdut dacă nu are cu ce te ajuta, dar ai numai de câștigat dacă are.

Unde faci networking?

Oriunde, oricând! La diferite evenimente sau conferințe, în avion, la școală, după ce ți-ai lăsat copiii, în lift etc. Nu e nevoie să tragi oamenii de limbă pentru a afla unde lucrează și ce post au, însă deseori te afli pur și simiplu într-o astfel de discuție.

Citește și: Top 10 țări din lume în care să lucrezi 

2 comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.