Cum să fii fericită la job… chiar dacă nu e cel visat

Așa cum unele dintre noi trebuie să sărutăm multe broaște până ne găsim prințul, nici job-ul perfect nu apare din prima. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să fim nefericite de fiecare dată când mergem la birou. Iată ce poți face pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit, chiar dacă nu ai job-ul mult visat.

Începe ziua cu zâmbetul pe buze

Știai că primele 10 minute de când te trezești sunt cele mai importante și îți influențează starea din întreaga zi? Ai grijă să te trezești într-o cameră ordonată, să ai deja pregătite hainele pe care le vei purta, să consumi un mic dejun sănătos, dar și delicios. În plus, fă ceva ce îți place măcar 5 minute: joacă-te cu pisica, colorează, urmărește noul clip postat de youtuberul tău preferat. Unele persoane aleg acest moment din zi pentru a medita sau pentru a face puțin sport.

Citește și: Networking-ul, o soluție pentru obținerea job-ului de vis 

Înainte de a pleca de la birou…

Fă-ți un to do list pentru ziua următoare. Astfel, vei ajunge la birou mai organizată, știind ce ai de făcut. Apoi, identifică 3 lucruri care ți-au făcut ziua mai frumoasă. Poate un compliment din partea șefului, o glumă făcută de un coleg sau apusul care s-a văzut atât de frumos din clădire. Concentrează-te pe părțile bune ale jobului tău!

Recompensează-te la finalul zilei

În drum spre casă sau când ajungi, fă ceva ce te face fericită. Citește în autobuz, fă-ți un ceai, ia masa în oraș cu partenerul sau prietenele, plimbă-te printr-un parc sau cumpără-ți o prăjiturică.

Fă-ți biroul mai primitor

Pentru a fi mai productivă, zona de lucru trebuie să fie curată și ordonată, iar pentru a te simți bine în timp ce lucrezi ar trebui să îți placă ce ai în față. O simplă plantă pusă pe birou, o poză cu iubitul sau o agendă cu copertă frumoasă îți pot îmbunătăți starea de spirit.

Citește și: 5 moduri în care job-ul îți afectează sănătatea 

Pentru ce ești recunoscătoare?

De fiecare dată când te simți nefericită la job, fă o pauză de câteva minute și gândește-te la lucrurile pentru care ești recunoscătoare. De exemplu, ai un program flexibil sau curând poți cere o mărire de salariu. Include pe listă și aspecte ale vieții personale: ți-ai cumpărat propria casă, când intri pe ușă te așteaptă iubitul, ai prieteni care te pot vizita la o seară de boardgames, ești sănătoasă, bretonul îți stă întotdeauna bine etc.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.