La ce e atent șeful tău? 5 lucruri pe care le observă la tine

Ai impresia că șefului tău îi pasă doar de rezultatele muncii tale? Greșit! Află care sunt cele 5 lucruri pe care acesta le observă mereu la tine.

Nu trebuie să devii paranoică gândindu-te că șeful te urmărește mereu, însă e important să știi care sunt lucrurile pe care orice șef le observă la angajații săi.

La ce e atent șeful tău?

La ce oră ajungi la birou și la ce oră pleci acasă

Oricine mai întârzie uneori la birou, însă asta nu trebuie să se întâmple prea des. Și, bineînțeles, trebuie să ai un motiv bun pentru care nu ai ajuns la timp.

Citește și: Cum decizi dacă un job e potrivit pentru tine 

Cât despre ora la care pleci acasă, nu e tocmai ok să pleci des înainte ca programul să se termine, dar nici să stai mereu peste program. Dacă pleci mereu prea devreme, șeful, dar și colegii, vor crede că nu îți pasă prea mult de job-ul tău sau te poți trezi cu niște sarcini în plus. Dacă stai mereu peste program, șeful ar putea crede că nu te descurci prea bine pe acest post, din moment ce nu te poți încadra în deadline-uri.

Cât de organizată ești

Poate că îți termini mereu sarcinile la timp, dar toată ziua ești vizibil agitată, te plângi că nu te descurci, că ai prea multe pe cap… Chiar dacă rezultatul final este cel care contează, șeful ar putea prefera să te înlocuiască cu o persoană care este mai organizată. Iar dacă ești atât de dezorganizată încât uiți de vreun raport sau trimiți un document cu câteva zile întârziere… e clar că există o problemă.

Citește și: Cum te îmbraci la birou? Creează-ți garderoba perfectă

Cum vorbești cu colegii

Un limbaj vulgar nu își are locul la birou, indiferent dacă toată lumea e de vârsta ta și vă înțelegeți minunat. Să nu mai vorbim despre bârfă! Cu siguranță șefului tău nu îi va conveni să afle că nu faci decât să bârfești toată ziua.

Cum îți petreci timpul

Este chiar recomandat să mai faci pauze din când în când, dar încearcă să nu pierzi prea mult vremea, mai ales dacă ai ceva important de terminat. Nu vorbi întruna la telefon cu vreo prietenă, nu-ți face selfie-uri și nu verifica mereu feed-ul de Facebook.

Ai inițiativă?

Nu trebuie să aștepți mereu ca șeful să rezolve vreo problemă sau să îți spună tot ce trebuie să faci. Vino și tu cu propuneri, încearcă să ai mai mult curaj, iar șeful va observa asta.

Citește și: Cum să îți îmbunătățești concentrarea când lucrezi 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.