5 motive pentru care o femeie se descurcă mai bine cu bugetul personal decât un bărbat

By  | 

Cui nu i-au fugit puțin ochii prin vitrinele unui mall chiar dacă știa că abia mai are bani până la următorul salariu? Dar să întrebăm altceva. Câte dintre noi nu au aruncat până și ultimul leu pentru a satisface o poftă de moment? Mitul general spune că o femeie va cheltui imediat banii, cumpărând impulsiv chiar după ce și-a încasat salariul. Dar realitatea și cifrele arată altceva. Să ne surprindă asta sau nu? Specialiștii și analiștii au studiat modul în care o femeie se comportă cu banii prin comparație cu un bărbat și au ajuns la câteva concluzii aparent surprinzătoare.

5 motive pentru care o femeie se descurcă mai bine cu banii decât un bărbat

  1. Depinde mai puțin de banii părinților

Un studiu realizat de Yodlee Interactive, o companie de tehnologie financiară din SUA, arată că sunt de două ori mai multe șanse ca un bărbat aflat între 35 și 44 de ani să depindă de banii părinților săi, decât o femeie aflată la aceeași vârsta. Mai mult, există de 4 ori mai multe șanse ca un bărbat din această categorie de vârstă să trăiască în aceeași casă cu părinții, decât în cazul unei femei.

  1. E mai responsabilă cu creditul

Potrivit unei analize făcute de ValuePenguin din SUA, o femeie va fi mereu mai responsabilă în fața unui credit decât un bărbat. Și asta pentru că o femeie, deși va apela mai des la o metodă de creditare, este mai puțin dispusă să cheltuiască o sumă mare într-o singură lună, spre deosebire de un bărbat care, potrivit sursei citate, este tentat să facă achiziții mult mai scumpe într-o singură lună. O soluție mereu de ajutor și la îndemână este un astfel de calculator de credit pentru un împrumut rapid, în doar 24 de ore, ideal în cazul unor nevoi apărute peste noapte, cu posibilitatea de a achita creditul lunar sau săptămânal.

  1. Are șanse mai mari să strângă pentru pensie

Vanguard publica în anul 2015 un studiu care arăta că o femeie este mereu mai implicată decât un bărbat atunci când vine vorba despre planurile de economisire pentru bătrânețe. Statisticile arată că un bărbat va strânge până la final o sumă mai mare, dar asta datorită perioadei mai lungi de activitate.

  1. Și să nu umble anticipat la suma strânsă

În 2013, HSBC publica o analiză care arăta că pentru un bărbat este mai dificil să strângă bani fără să umble ulterior la ei, decât pentru o femeie. În Statele Unite ale Americii, 31% dintre bărbați au luat în calcul să umble mai devreme la banii păstrați pentru pensie. Prin comparație, doar 23% dintre femei au susținut același lucru.

  1. Investește cu măsură

Un bărbat este dispus să-și asume mereu mai multe riscuri în privința investițiilor financiare, spre deosebire de o femeie, susține platforma de investiții Betterment. Analiza acestora a scos la lumină faptul că sunt de șase ori mai multe șanse ca un bărbat să schimbe toate acțiunile pe care le are în obligațiuni și viceversa, în ciuda faptului că specialiștii recomandă de fiecare dată stabilitate din acest punct de vedere. Femeile sunt recunoscute din această privință pentru mai multă prudență, mai multă stabilitate și mai multă răbdare.

Modul în care vei cheltui și vei apela la soluții financiare rapide contează enorm pentru economia buzunarului propriu, dar și cel al familiei tale. Cu puțină atenție, te poți bucura de vacanțe la care nici nu ai visat, poți rezolva urgențe sau cheltuieli neprevăzute și poți să economisești sume importante pentru acele zile negre de care nimeni nu scapă.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright wrangler

(P) Articol realizat împreună cu Provident

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *