Intrebari care iti aduc jobul visat

Să nu crezi că pe parcursul unui interviu ești singura care trebuie să răspundă întrebărilor – și tu ai dreptul să pui întrebări, iar atunci când sunt formulate cu grijă, fii sigură că vei impresiona!

Deși atunci când mergi la un interviu încerci să te pregătești cât de bine poți, să fii sigură pe tine și să-ți demonstrezi potențialul, cumva uiți să iei în calcul partea în care intervievatorul se lasă relaxat pe spate și te întreabă ferm: „Ai întrebări?”. În acel moment, ți se pare că toate eforturile au fost în zadar, pentru că în mintea ta e un amalgam de informații din care nu mai reușești să te salvezi, așa că, pentru a nu-ți complica și mai mult situația, lași să-ți scape un „Nu, e în regulă” neconvingător. Ai ghicit – nu asta voia să audă de la tine.7 lucruri pe care sa NU le spui la un interviu

Iată un set de întrebări care merită abordate la următorul interviu.

Care sunt motivele pentru care s-a înființat acest departament și care sunt strategiile de dezvoltare?

Dacă jobul pentru care ai aplicat face parte dintr-un nou departament al companiei, înseamnă că există motive concrete pentru care a fost creat, iar tu trebuie să afli care sunt acelea. În plus, pentru a ști cum ar fi mai bine să abordezi funcția pentru care candidezi, ai nevoie de informații despre strategiile de dezvoltare care vor fi aplicate în viitorul apropiat. Prin asta vei arăta că ești dispusă să contribui cu propriile idei la bunul mers al lucrurilor.

Cum ați descrie angajatul ideal?

E o întrebare bună, prin care îți exprimi interesul și angajamentul față de compania din care îți dorești să faci parte. Ar fi ideal să abordezi subiectul în prima parte a interviului, pentru ca apoi să poți da răspunsuri în funcție de noile informații primite de la angajator.

Cum sa impresionezi la interviul pentru job

Care ar putea fi cea mai importantă realizare a mea pe timpul perioadei de probă?

În cazul în care va exista o perioadă de probă în care va trebui să demonstrezi că poți face față cu brio oricărei sarcini, o întrebare de acest gen te va ajuta să-ți dai seama cam ce se așteaptă de la tine și cât din potențialul tău întâlnește aceste așteptări. Pentru că primul pas în a cere mai mult de la tine e să-ți dai seama cu exactitate la ce nivel te situezi în acest moment.

Ce avantaje are compania în fața competiției?

E o întrebare excelentă – angajatorul va aprecia faptul că iei în calcul toate detaliile, inclusiv competiția, care e o realitate dură a oricărei companii. Cu această ocazie afli, de asemenea, cum ar trebui să-ți organizezi munca astfel încât să fii mereu cu un pas înaintea rivalilor.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise