Initiativa See It Be It – #WomenNotObjects

E timpul să facem ceva în ceea ce privește penuria de femei în poziții de conducere în industriile creative – iar Cannes Lions, Festivalul Creativității în Advertising și Creativitate, face deja de câți ani buni pași importanți în această direcție, odată cu lansarea, în 2014, a inițiativei See It Be It, care își propune să pună în lumina reflectoarelor femeile talentale din industrie, ajutându-le să crească pe scara profesională și să-și amplifice capitalul de încredere în forțele proprii.

Organizatorii Cannes Lions au pus sub lupă un fapt pe cât de important, pe atât de trecut cu vederea: industria creativă a publicității vine la pachet cu un dezechilibru serios la capitolul sexe aflate pe poziții de conducere: doar unul din patru angajați într-o agenție de advertising este femeie și doar una din zece femei vor ajunge să ocupe poziția de director de creație. Cum și-au propus ei să schimbe lucrurile? În fiecare an selectează 15 femei pentru a lua parte în seminariile de pe scena principală, dându-le acces la sesiunile de jurizare, organizându-le programe de mentorat și oferindu-le oportunități nemaipomenite de networking. Cel mai important, aceste femei sunt încurajate să dea mai departe experiența trăită, să împărtășească cu alte femei beneficiile de care au avut parte și să continue să susțină lupta pentru egalitatea de sexe din industrie.Însă Cannes Lions nu luptă doar pentru o mai bună reprezentare a femeilor în ariile de conducere ale diverselor industrii creative, ei susțin cu la fel de mare fervență și stoparea sexismului din reclame și campanii. #WomenNotObjects, campania lansată de Madonna Badger de la Badger & Winters și susținută de Cannes Lions, își propune să nu lase să treacă nepedepsite exemplele de sexism și obiectificare a femeii din industria publicității. Mai multe companii, printre care și Unilever, au promis să renunțe la stereotipurile sexiste, recunoscând că orice luare de poziție care obiectifică sau perpetuează inegalitățile negative și periculoase fac rău tuturor.

Ne-am dori ca astfel de inițiative să aibă ecou și în România, iar tot mai multe femei talentate să primească oportunitățile pe care le merită și să nu mai treacă prin atâtea exemple de discriminare, care mai de care mai mult sau mai puțin subtile. Vrem să aflăm și părerea ta în această privință! Ai simțit vreodată că ești discriminată la locul de muncă? Dacă da, cum ai reacționat, ce ai făcut pentru a te asigura că nu-ți sunt răpite șansele la o carieră strălucită?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.