Impresioneaza-ti seful si colegii din prima zi

Sunt sigură că ştii prea bine vorba aceea cu prima impresie şi cât de mult valorează, dar dacă ne referim la prima zi la un nou job, valoarea primei impresii creşte mai ceva ca acţiunile Apple la lansarea noului ceas deştept. Ceee, nu ştii că au lansat un smartwatch?! Pfff…

Acestea find spuse, te vom ajuta să devii ȋncă din prima zi „post-aterizare” cea mai populară tipă din birou. Vei afla trucurile care te ajută să fii săritoare, fără să fii enervant de insistentă, plăcută şi de ȋncredere, fără a deveni rapid “tipa care ţine să le facă pe plac tuturor şi care poate fi manipulată uşor”, dar şi cea mai haioasă, mai dinamică şi mai pro-activă tipă fără să ajungi ȋn timp record obositoare. Da, vei deveni o maestră a „echilibristicii de birou”, reuşind să mulţumeşti şefii cu toane şi colegii veşnic-bănuitori.Greseli de evitat la inceput de cariera

Sfaturi de cariera de la Hillary Clinton

Scanează, ȋnregistrează, comportă-te ca atare
Informează-te via internet privind istoricul firmei ȋn care urmează să lucrezi, iar când ajungi ȋn birou “scanează” ȋncăperea pentru a-ţi da seama cine deţine puterea, cine influenţează persoana aflată ȋn poziţia-cheie, cine este “caţa”, cine-i potenţial turnător sau persoană de neȋncredere, cine este leneşul biroului şi cine e responsabil cu bârfa. Există ȋn general mai toate aceste tipologii ȋn orice microcomunitate de birou şi este bine să-i identifici pe toţi din prima zi pentru a nu comite greşeli fatale.

Taci şi ascultă
Ȋn prima zi este mai bine să vorbeşti cât mai puţin şi să-i observi cât mai mult pe cei din jur. Ascultă-ţi şeful şi dă-ţi seama din inflexiunile vocii ce “planuri de bătaie” are pentru tine, apoi vezi cum te primesc viitorii colegi şi identifică taberele pro şi contra ta pentru a şti pe cine trebuie să câştigi de partea ta şi cu cine poţi face front comun la nevoie.

Nu te da “rotundă”!
Chiar dacă deţii un CV impresionat, ai urmat facultăţi prestigioase şi “ştii câte ȋn lună şi-n stele”, comportă-te faţă de colegii tăi ca şi cum nu ai avea la activ toate aceste atuuri. Poţi fi sigură că au fost informaţi privind performanţele tale şi se pregătesc de atac pentru că eşti o ameninţare la adresa siguranţei postruilor lor. Deci, misiunea ta ȋn prima zi de lucru este “dezamorsarea” stării de conflict. Arată-le tuturor că eşti o tipă de milioane, o prietenă şi colegă de nădejde, dar şi că eşti foarte sigură pe poziţii şi o persoană cu care nu este bine să te pui.

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise