Idei de amenajare pentru biroul tău de acasă

Munca de acasă s-a extins în ultimii ani, de aceea, numeroși angajați și rezolvă sarcinile zilnice din intimitatea spațiului personal. Indiferent dacă lucrezi de acasă part-time sau full-time, ai nevoie de un loc liniștit, departe de zgomote, unde să te poți concentra. Pentru că nu vei avea rezultate optime dacă lucrezi într-un mediu dezorganizat, trebuie să-ți planifici modul în care va arăta biroul tău de acasă. Află cum poți face asta, din articolul pe care ți l-am pregătit.

Optează pentru încăperea potrivită

Nu ai acasă o încăpere special destinată pentru a amenaja biroul? Îl poți amenaja în dormitor, în living sau chiar în balcon, astfel încât să te bucuri de confort și de lumină naturală. De aceea, dacă alegi să plasezi biroul în dormitor sau în living, este esențial să alegi piesele potrivite, care să fie în concordanță cu restul camerei. Poți să așezi biroul către fereastră, astfel încât să beneficiezi de lumină și să montezi o etajeră simplă, pe care să-ți așezi obiectele de care ai nevoie. În acest fel, te poți bucura de un spațiu potrivit, în care să lucrezi și să te concentrezi.

De cele mai multe ori, balconul devine unul dintre locurile ideale pentru a amenaja biroul de acasă. Vrei să-ți amenajezi biroul pe balcon? Așază piesele de mobilier pe unul dintre pereții liberi sau în fața geamului.

Achiziționează biroul ideal

Biroul de acasă trebuie să îți ofere condiții potrivite de muncă și un strop de inspirație și relaxare. Crearea unui spațiu potrivit de lucru nu implică doar alegerea mobilierului propriu-zis, ci și modul în care delimitezi zona biroului de restul încăperii. Tapetul, covoarele sau biblioteca reprezintă doar câteva exemple prin intermediul cărora poți delimita corect zona.

Alege un birou simplu sau cu sertare, în funcție de nevoile tale, care să fie și în armonie cu designul camerei în care este așezat. Ai nevoie de numeroase monitoare și de sertare suplimentare? Poți opta pentru un birou mai mare, cu multe sertare și câteva polițe. Dacă ai nevoie doar de un laptop și mici accesorii, nu este nevoie să încarci camera. Cumpără un birou minimalist și decorațiuni simple, care să-ți stimuleze creativitatea și imaginația.

Nu uita de scaunul pentru birou

Poziția în care stai la birou este extrem de importantă pentru confortul și productivitatea ta.  De aceea, alegerea unui scaun de birou potrivit nu trebuie să fie uitată. Cumpără un scaun pentru birou ergonomic, scaun care să se adapteze formei corpului tău și să-ți ofere susținerea optimă. Din fericire, ai la dispoziție numeroase modele de scaune de birou din care poți alege, în funcție de culoare sau design.

Ține cont de designul încăperii

Pentru că lucrezi de acasă, îți poți amenaja biroul după bunul plac. Ai nevoie de un birou minimalist? Alege un design care se remarcă prin simplitate, funcționalitate și culori neutre.

Un birou în stil rustic trebuie să conțină piese de mobilier din lemn, cu design tradițional și nuanțe de maro, bej sau alb. În schimb, stilul clasic nu se demodează niciodată și presupune folosirea culorilor calde și a pieselor de mobilier cu linii simple și rafinate.

Cumpără obiecte de iluminat ideale

Atunci când lucrezi de acasă, corpurile de iluminat sunt esențiale, mai ales, dacă nu te bucuri de o cameră foarte luminoasă. Cu ajutorul corpurilor de iluminat, reușești să reduci oboseala ochilor, mai ales după o zi plină. Cumpără corpuri de iluminat care să fie funcționale și plăcute, din punct de vedere estetic, precum lămpile de birou sau veiozele, care să aibă și rolul de accesoriu.

Folosește spații de depozitare

Un rol esențial în amenajarea biroului îl joacă aspectul camerei. Productivitatea crește, atunci când lucrezi într-un spațiu organizat, de aceea corpurile de depozitare și organizatoarele sunt ideale pentru a menține spațiul ordonat.

Investește în piese de mobilier cu sertare și rafturi, precum biblioteca, etajerele sau accesoriile pentru birou, utile într-un asemenea spațiu. Aruncă un ochi pe diferite modele de imprimante, fiindcă, aproape sigur, îți sunt necesare în munca de acasă.

Ține cont de paleta de culori

Nuanțele prezente în spațiul de lucru sunt importante, din punct de vedere estetic și mental, pentru că au rolul de a-ți influența starea de spirit. Ai nevoie de multă concentrare? Optează pentru nuanțe de alb, gri, negru sau crem, care nu distrag atenție.

Pentru o persoană care are nevoie de mai multă energie în procesul creativ, sunt ideale nuanțele vibrante de roșu, albastru, verde sau galben.

Alege decorațiuni care te inspiră

Spațiul de lucru trebuie să fie confortabil și funcțional, fără să fie plictisitor. Oferă biroului tău o notă de personalitate cu ajutorul decorațiunilor și accesoriilor. Îți plac florile? Adaugă o pată de culoare cu ajutorul unei plante și a unui ghiveci în nuanțe vesele, care să destindă atmosfera. Lumânările parfumate și figurinele sunt exemple care aduc bucurie și inspirație în zilele de muncă.

Lasă-te inspirat de aceste idei și amenajează un birou ideal la tine acasă, pentru ore de muncă eficiente.

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pexels

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.