Gestionează-ți veniturile astfel încât să nu mai rămâi fără bani înainte de salariu

Erai destul de sigură că mai ai în cont aproape jumătate de salariu, dar când ai verificat ai descoperit că situația nu e, de fapt, atât de roz. Și mai e atât de mult timp până la următorul! Ce faci până primești din nou salariul și cum poți evita să te afli din nou în această situație foarte neplăcută?

Pentru început, cum acoperi cheltuielile rămase?

În funcție de câți bani ți-au rămas, stabilește o sumă pe care o poți cheltui în fiecare zi. Redu cât de mult poți cheltuielile și prepară-ți mâncare din ce mai ai deja în frigider sau cămară. Bineînțeles, e recomandat să îți gătești singură prânzul pentru ziua următoare și nu ar strica nici să faci asta cu cafeaua.E de preferat să faci tot posibilul să nu te împrumuți, pentru că la următorul salariu va trebui să returnezi datoria și vei rămâne din nou fără bani la finalul lunii.

Dacă ai prin casă haine sau accesorii pe care nu le mai porți, le poți vinde pe internet sau la târguri pentru a-ți acoperi cheltuielile.

Ce poți face pentru a nu te mai afla în această situație?

În primul rând, trebuie să îți dai seama care e problema. Cheltui prea mulți bani pe chestii de care nu ai nevoie sau ai salariul prea mic? Fă-ți un plan pentru bugetul personal pentru a afla exact unde se duc banii tăi. Apoi, încearcă să ceri o mărire de salariu, să cauți un job mai bine plătit sau să faci și freelancing.

De asemenea, fă tot posibilul să ai niște bani puși deoparte pentru urgențe.

Tu te-ai aflat vreodată în această situație? Ce ai făcut?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.