Ești pregătită financiar pentru a avea un copil?

Să faci copii este o decizie foarte importantă pentru care nu trebuie să fii pregătită doar din punct de vedere mintal și emoțional, ci și financiar. Știm cu toții că nu e ieftin să crești un copil, însă cum poți fi sigură că ai suficienți bani?

Iată cum știi dacă ești pregătită financiar să ai un copil:Ai o carieră stabilă

Nu e suficient să ai un salariu decent, ci trebuie să ai o carieră stabilă – la fel și partenerul. Ia în considerare orice s-ar putea întâmpla dacă ți-ai pierde brusc job-ul: ți-ar fi ușor să te angajezi altundeva? Există suficiente job-uri în domeniu? De asemenea, poți avansa în carieră? Pentru mai multă siguranță, poți urma un curs în alt domeniu.

Citește și: 5 moduri în care job-ul îți afectează sănătatea 

Ai un salariu suficient de bun

Dacă te chinui să economisești bani pentru a pleca în vacanță în fiecare an cel mai probabil nu ești încă pregătită să crești un copil. Nu te baza niciodată pe lucrurile la care ai putea renunța în favoarea copilului, pentru că acest lucru te va face nefericită în timp. Dacă ai suficienți bani să faci cam orice îți dorești, atunci e foarte posibil să îi poți oferi și copilului tot ce are nevoie.

Ai bani economisiți pentru urgențe

Atunci când iei decizia de a face un copil, ar trebui să fi economisit bani pe care îi poți cheltui lejer în 6 luni – și să poți continua să pui bani deoparte și după ce copilul se va fi născut.

Îți permiți cheltuieli mari pentru copil

Cum ar fi facultatea sau un apartament. Mulți părinți consideră că viitorul copil va trebui să se întrețină singur imediat cum devine major, însă nu e corect să aduci pe lume un copil căruia nu îi poți oferi orice are nevoie. Bineînțeles, nu trebuie să îl ții în puf toată viața, însă îl poți ajuta când are nevoie de sume mari de bani.

Citește și: Cum poți lucra de acasă dacă ești mamă? 

Și totuși…

Chiar dacă e ideal să fii 100% pregătită din punct de vedere financiar, asta nu înseamnă că trebuie să amâni conceperea unui copil încă 10 ani. Multe cupluri reușesc cu succes să crească un copil chiar dacă nu au îndeplinit aceste obiective înainte ca acesta să se fi născut.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.