Esti foarte neproductiva la serviciu?

Ştim că ai vrea să fii pe plajă ȋn acest moment şi nu ȋn birou sau măcar să te relaxezi, nu să te simţi sub asalt la cât de multe lucruri ai de făcut.

De la acest sentiment constant de nemulţumire şi frustrare pornesc toate problemele tale legate de neproductivitate ȋn timpul orelor de muncă. Bănuiesc că nu de puţine ori trebuie să lucrezi şi acasă pentru a termina tot ce ai de făcut… Soluţia? Am identificat cele mai frecvente surse care te fac neproductivă şi ţi le prezentăm mai jos ca de acum să fii campioana eficienţei.Practici multitasking-ul?
Ȋn timp ce nu este deloc rău să-ţi antrenezi creierul din când ȋn când cu exerciţii de multitasking, dacă faci asta tot timpul vei obosi ȋn timp record şi vei fi atât de confuză ȋncât nu vei face mai nimic bine, ci vei fi nevoită s-o iei de la capăt.

Este mai bine ca dacă este vorba de proiecte ample şi nu task-uri micuţe, să te concentrezi 100% pe fiecare ȋn parte şi să le iei pe rând.

Ritual pentru a fi mai eficienta la birou

Nu mănânci de dimineaţă
… sau serveşti un mic dejun din mers, cumpărându-ţi un covrig sau o merdenea de la patiseria din colţ. Dacă nu ai aflat, 70% din energia pe care o avem ȋntr-o zi se datorează “combustibilului” de la micul dejun, aşa că ȋncetează să mai mănânci prostii de dimineaţă sau, mai rău, să nu pui nimic ȋn gură până la ora prânzului.

Laşi să se strângă activităţi pe to do list
Ieri aveai de sunat trei persoane, azi sunt cinci şi ţi se taie cheful să pui mâna pe telefon numai când vezi lista de nume.

Este o tendinţă generală aceea de a lăsa ca micile activităţi să se adune – de fiecare dată credem că vor dispărea ca prin minune peste noapte sau că nu iau mult timp, aşa că le mai putem amâna puţin.

Eşti super-dezordonată
Biroul tău este ca un munte Kilimanjaro al dezordinii: ai căni de plastic cu cafea care “datează” de mai bine de o săptămână, farfurii cu mâncare uscată şi vrafuri de hârtii ȋn care nu ai nici un chef să faci curat.

Alocă-ţi o zi pentru a face curăţenie pe birou şi crede-mă că automat vei deveni mai productivă.

 

 

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise