Esti fericita la jobul actual?

Atunci când lucrezi, nu ajunge doar să ai un salariu decent sau bun, ci și să fii fericită la job. Dar ce anume înseamnă asta?

Fă ceea ce-ţi place şi nu va mai trebui să munceşti nicio zi.” Cu siguranță ai auzit și tu asta măcar o dată, dar, din păcate, treaba nu e chiar atât de simplă. Multe dintre noi ne mulțumim cu joburi care să ne aducă doar banii necesari zi de zi, însă nu numai că nu suntem tocmai mulțumite de locul de muncă, dar putem fi nefericite și în timpul liber.Cum sa primesti jobul de vis

Poate că nu îți permiți să îți dai demisia chiar în momentul acesta pentru a te concentra pe cariera de fotograf pe care ți-o dorești, dar trebuie cel puțin să îți regândești prioritățile. Pentru început, trebuie să îți dai seama dacă ești într-adevăr fericită la jobul actual.

Ia în calcul următoarele:

Colegii și șeful ar trebui să știe foarte clar care sunt responsabilitățile tale și să nu îți ceară să te ocupi de alte sarcini. Sigur, se poate ca un coleg să îți ceară o favoare, însă dacă te ocupi de prea multe task-uri zi de zi, poate ar trebui să ai o discuție cu ei: explică-le colegilor că trebuie să te ocupi și de sarcinile tale, iar șefului propune-i o mărire de salariu, dacă insistă să te ocupi și de altceva.

Fa-ti vocea auzita

Apoi, trebuie să îți fie puse la dispoziție toate materialele și echipamentele de care ai nevoie, precum un calculator (cât de cât) performant, nu unul care să te scoată din sărite zilnic pentru că este prea lent. Lucrurile de genul acesta te fac să îți pierzi productivitatea și te stresează, iar acest lucru îți va afecta și viața personală.

De asemenea, cum se poartă cei din jur cu tine? Te respectă, te laudă atunci când este cazul, te încurajează? Te văd ca pe o persoană sau ca pe o mașinărie pusă acolo să lucreze orice? Îți iau în considerare opiniile?

8 obiceiuri nesanatoase la munca

Cât despre progresele tale, acestea există? Este necesar să poți evolua constant din punct de vedere profesional și, bineînțeles, trebuie ca aceste progrese să fie recunoscute. De cât timp nu ai mai primit o mărire de salariu?

Tu ce crezi, ești fericită la jobul actual? Dacă nu, ar fi cazul să începi să îți cauți altceva. Poate că va dura ceva timp, dar nimeni nu îți va oferi pe tavă locul de muncă visat.

Etichete: job
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise