Dos & Don’ts când ești prietenă cu șeful

COSMO te învață 5 lucruri pe care să le faci pentru a nu-ți afecta cariera atunci când ești prietenă cu șeful tău.

Atunci când lucrezi full-time, este foarte probabil să trebuiască să petreci mult timp cu șeful/șefa ta. Din cauza acestui lucru, o să-ți dorești să cultivi o relație cu acesta cel puțin cordială (poate chiar plăcută!).Cu toate acestea, nu trebuie să uiți că această persoană este totuși superiorul tău, iar relația voastră personală nu ar trebui să intervină în viața profesională.

Cum separi viața personală de cea profesională?

COSMO te va ajuta în îmbinarea utilului cu plăcutului și îți oferă niște trucuri și sfaturi despre cum să poți avea o relație benefică cu șeful tău.

Nu facilita formarea bisercuțelor

Nu mai ești în liceu, nu e cool să stai și să vorbești pe la spate colegii sau să instigi bârfe. Iar regula asta se aplică în special de față cu șeful tău! Dacă alegi să mergeți împreună cu șeful tău la prânz, invită și alți colegi, nu lăsa impresia că te duci cu el doar pentru a-i oferi informații din interior. Și încearcă să nu vorbești de glumițe private cu șeful în fața colegilor.

Fii profesională

Asta înseamnă fără nopți pierdute cu sex, droguri sau băutură cu șeful tău. Poți să mergi la cină, să bei un cocktail sau să participi la un eveniment împreună cu el- doar evită activitățile pe care mama ta le-ar putea considera „non-profesionale”.

Reguli de etichetă la birou

Ai grijă ce postezi pe social media

Dacă șeful tău te are la prieteni pe Facebook sau Snapchat, gândește-te de două ori înainte să postezi poza aia de la ultimul party la karaoke când ai băut prea mult. Nu vrei să te intrebe șeful de ce arăți atât de prost la ședința de luni dimineață.

Așteaptă-te să fii tratată ca toată lumea

Doar pentru că ești prietenă cu superiorul tău asta nu înseamnă că o să fii tratată preferențial. Acțiunile tale trebuie să vorbească pentru tine, iar șeful tău nu te poate apăra de situații în care o să pici prost dacă nu are motive.

Nu îți bârfi colegii

Nu e drept ca, doar pentru că tu ești prietenă cu superiorul tău, alții să trebuiască să sufere. Încearcă să nu menționezi cum colegul X s-a plâns de postul lui la ultima petrecere. Nu ar fi frumos să ai o reputație de trimisă a șefului (și să fim serioși acum, câți prieteni ai mai avea?)

De ce ne place bârfa?

Sperăm că aceste mici idei te vor ajuta în viața ta profesională și vor îndulci corvoada trezitului devreme si mersului la muncă prin creerea unor noi prieteni!

 

*articol preluat din Cosmopolitan NG

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.