De ce nu te plac colegii de birou?

Ai observat că nu prea ești plăcută de colegii de birou? Află care sunt cele mai comune obiceiuri care pot cauza această problemă.

Ne petrecem foarte mult timp la birou, deci e normal să vrem ca cei cu care lucrăm să ne placă. Un mediu de lucru confortabil este important pentru productivitate, iar atunci când observăm că nu suntem plăcute de colegi devenim stresate. Dar ce anume cauzează această problemă?

De ce nu te plac colegii de birou?

Există anumite obiceiuri pe care poate și tu le ai care îți vor convinge rapid colegii să nu te placă. Iată care sunt acestea, pentru a scăpa de ele.

Vorbești prea mult

Lumea merge la birou să lucreze, nu să vorbească întruna. E normal să mai schimbi câteva cuvinte cu colegii, însă nu exagera! Concentrează-ți atenția pe sarcinile pe care trebuie să le termini, nu vorbi mereu despre ce ai făcut în weekend, ce planuri ai pentru vacanță, cum ți s-a părut ultimul episod dintr-un serial popular sau de ce trebuie să mergi cu pisica la veterinar.

Citește și: Cum să treci peste o săptămână grea la birou

Te plângi mereu

Nimănui nu îi plac persoanele care nu fac decât să se plângă. Vremea e prea urâtă, ai făcut pană la mașină, copilul ți-a stricat rochia preferată, nu ai suficient timp să mergi la film, trebuie să răspunzi la prea multe mail-uri, ai prea multe sarcini de rezolvat… Orice persoană are probleme mai mici sau mai mari și nimeni nu are chef să te audă cum te plângi de orice lucru.

Bârfești

Hai să recunoaștem, oricine bârfește! Problema apare atunci când bârfești pe toată lumea, cu toată lumea. Cum ar putea avea colegii încredere în tine?

Întârzi mereu

Oricine mai întârzie uneori, dar nu trebuie să îți faci un obicei din asta. Nu doar că vei avea probleme cu șefii, dar colegii vor crede că te crezi prea importantă să ajungi la timp la birou. În plus, îi poți încurca și pe ei. Acest lucru este valabil și când vine vorba de deadline-uri!

Citește și: La ce e atent șeful tău? 5 lucruri pe care le observă la tine 

„Chiulești” des

E absolut normal să ne luăm o zi liberă sau să plecăm mai devreme de la birou dacă nu ne simțiim bine sau avem o problemă de familie. E mai puțin normal să te scuzi mereu, iar colegii să afle că, de fapt, te-ai dus la un concert sau ai fost la salon să te vopsești.

Tu ai acest obiceiuri proaste? Dacă da, încearcă să scapi de ele cât mai repede! 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.