De ce nu ai fost selectată pentru un interviu?

Ai aplicat la job-ul ideal și erai 100% sigură că angajatorul te va chema la interviu. Însă telefonul întârzie să apară și nu știi de ce.

După interviu, unii angajatori contactează candidații și pentru a-i anunța că nu au fost selectați pentru job. În cazul în care nu ești chemată la interviu, în schimb, nimeni nu te va contacta. Acest lucru este foarte stresant de cele mai multe ori, pentru că nu știi de ce nu ai prezentat interes.

Citește și: Sfaturi pentru un interviu telefonic reușit 

Iată cele mai comune motive pentru care candidații nu sunt selectați pentru interviu:

  1. Educația, experiența sau skill-urile tale nu sunt compatibile cu ce caută angajatorul. Acesta este motivul #1 pentru care multe CV-uri sunt ignorate. Dacă în anunțul job-ului erau menționate 10 lucruri care sunt dorite de la un candidat, iar tu ai în CV doar 8 dintre ele, angajatorul va trece mai departe.
  2. Nu ai oferit toate informațiile necesare sau nu ai urmărit instrucțiunile. Poate că angajatorul cerea CV-ul în format .pdf, iar tu l-ai trimis în format .docx sau trebuie să trimiți și o scrisoare de intenție și ai uitat.
  3. CV-ul tău conține greșeli de gramatică sau ortografie. Poate că doar ai făcut un typo, dar angajatorului nu îi pasă. Va presupune că nu știi să vorbești corect.
  4. Ai schimbat multe job-uri într-un timp scurt. Cei mai mulți angajatori doresc o persoană care să rămână în companie cât mai mult timp posibil. Dacă ai schimbat 6 job-uri în 2 ani, vor presupune că nici la acest job nu vei rămâne prea mult timp. Deci, de ce să-și mai bată capul?
  5. Ai folosit o fotografie nepotrivită. Nu trebuie să angajezi un fotograf profesionist pentru a avea o poză bună în CV, dar nici nu e ok să folosești una din club sau în care ești la piscină.
  6. Există candidați mai buni. Chiar dacă te-ai descurca destul de bine la acest job, e posibil să există altcineva care s-ar descurca excelent.
  7. Postul a fost deja ocupat de cineva din companie. Este posibil ca cineva să fi fost promovat, deci nu mai e nevoie ca angajatorul să caute pe cineva din afara companiei.

Citește și: Un job prost îți afectează sănătatea mai mult decât lipsa unuia 

Îți recomandăm ca atunci când ești în căutare de un job nou să aplici la cât mai multe anunțuri. Nu îți pune speranțele într-o singură companie!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.