De ce e bine sa ai un job in strainatate cand esti tanara

Când eşti tânără, vei schimba multe joburi până vei găsi unul care să te mulţumească din toate punctele de vedere. Iată de ce e bine să lucrezi în străinătate înainte să împlineşti 30 de ani.

Îţi construieşte caracterul

Eşti nevoită să te muţi în altă ţară, să te obişnuieşti cu o limbă nouă, dar şi cu oameni noi, începi un job nou, înveţi o mulţime de lucruri… Cum ar putea acestea să nu te ajute să îţi construieşti caracterul?
 

Fără stereotipuri!

Cu toţii creştem cu anumite noţiuni preconcepute despre stereotipuri, naţionale sau de orice gen. Acestea sunt rezultatul educaţiei nostre, a religiei, a originii etnice, a genului sau a educaţiei primite de la familie. Poate crezi că în Scandinavia vei da doar de oameni reci, însă odată ajunsă acolo vei descoperi cât de uşor poţi cunoaşte oameni prietenoşi acolo. Astfel, vei renunţa uşor-uşor la stereotipuri şi nu vei mai trage concluzii despre oameni fără să îi cunoşti.
 
 

Eşti încurajată să îţi asumi riscuri

Este clar că atunci când pleci în altă ţară pentru un job îţi asumi anumite riscuri. În primul rând, la început nu cunoşi prea mulţi oameni, nici locuri, trebuie să te obişnuieşti cu noua limbă şi cu obiceiurile. Poate că îţi va lua ceva timp să te obişnuieşti, poate că la un moment dat vei vrea să renunţi să te întorci acasă. Dar dacă totul merge bine, vei învăţa acum cum să îţi asumi riscuri şi vei deveni mai curajoasă.
 

Înveţi foarte multe

Înveţi numeroase lucruri despre o altă cultură, cunoşti oameni cu care nu erai obişnuită, experimentezi cu bucătăria locală, vizitezi locuri noi… toate acestea ajută enorm la dezvoltarea ta personală şi la educaţie.
 

Vei învăţa să găteşti mai bine

Odată ajunsă într-o ţară nouă, vei descoperi o mulţime de mâncăruri pe care nu le-ai încercat până acum. Încet-încet, le vei învăţa pe majoritatea şi poate vei vrea să le găteşti tu singură. În orice caz, să locuieşti în altă ţară poate face minuni pentru gătit.
 
Tu ai vrea să ai un job în altă ţară? Ce te opreşte să încerci?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.