Cum scapi de stresul cauzat de job?

Multe dintre noi nu suntem complet satisfăcute cu job-ul din cauza stresului pe care acesta ni-l provoacă. Deși există factori pe care nu îi putem controla, există și metode prin care putem scăpa de stres, pentru ca viața de zi cu zi să fie mai plăcută.

Cum scapi de stresul cauzat de job?

Învață ce te relaxeazăE extrem de important să găsești puțin timp pentru tine, pentru a te relaxa, dar pentru asta trebuie să afli exact ce te relaxează. Cărțiile de colorat pentru adulți, yoga, alergatul, lectura, muzica clasică sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție. Testează cât mai multe metode de relaxare pentru a învăța care e cea mai potrivită pentru tine. Unele dintre ele (cum ar fi să asculți muzică sau tehnici de respirație) pot fi folosite chiar în timp ce lucrezi.

Urmărește-i pe cei din jur

Dacă tu ești stresată la birou, poate că și colegii sunt. Ei cum gestionează situația? În plus, nu strică să discuți cu ei despre asta. Cu siguranță mai vorbești cu partenerul sau prietenii, dar colegii sunt cei care te vor înțelege cel mai bine, fiind în aceeași situație.

Citește și: Ești workaholică? 7 trăsături specifice 

Analizează-ți reacțiile

Fiecare dintre noi are anumite reacții la stres, cauzate de diferite lucruri. Analizează-ți emoțiile/reacțiile care apar în urma anumitor evenimente. Cu toții suntem „triggered” de ceva, important e cum reacționăm!

Organizează-ți mai bine timpul

Deseori, stresul de la birou e provocat chiar de noi. În primul rând, scapă de tot ce îți distrage atenția. De exemplu, numai asculta muzică pe Youtube, pentru că vei ajunge din nou să te uiți la clipuri cu pisici, ci pe Soundcloud; nu mai sta pe Facebook, ci lasă doar Messenger-ul deschis (dacă trebuie să mai discuți cu colegii). Apoi, renunță la multitasking, pentru că nu te face mai productivă, dimpotrivă. Un to do list te poate ajuta să duci la capăt toate sarcinile din ziua sau săptămâna respectivă.

Citește și: 5 moduri în care job-ul îți afectează sănătatea 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.