Cum să-ți transformi pasiunea în meserie

Atunci când îmi cumpăram un telefon mobil, nu mă interesa niciun detaliu care ținea de ecran, memorie, jocuri etc. Îi testam, în primul rând, camera foto. Cât de clare ies pozele făcute cu el? Câți mega pixeli are camera?

Tot ce conta pentru mine la un telefon mobil era aparatul foto. De ce? Pentru că iubesc pozele. Ador să le fac. Îmi place atunci când surprind un moment important din viața mea sau a altcuiva. Nu cunosc teorie sau termeni din domeniu. Doar o mare pasiune pentru fotografie. Însă acest hobby era tratat ca atare și practicat doar în timpul meu liber.Meseria mea de bază ținea de bani. Mulți bani. Dar nu ai mei! 🙂 Eram contabilă la o companie de asigurări și pot spune că-mi plăcea ceea ce făceam. Programul, e adevărat, era foarte aglomerat. Cifre multe, rapoarte o grămadă. Mă bucuram totuși că aveam o meserie care-mi permitea să trăiesc pe banii mei. Să-mi pot plăti facturile la timp, să nu întârzii nici cu chiria, să nu mor de foame și să-mi mai iau una-alta.

Numai că, la 27 de ani ai mei, lucrurile au luat o altă întorsătură. Una care mi-a schimbat viața foarte mult.

Părinții mei au aflat despre pasiunea mea de pe contul meu de Facebook. Postam pe zi, uneori, și 40 de fotografii. Unele care, aparent nu-ți spuneau nimic dar cu siguranță aveau o poveste frumoasă în spate.

Alor mei le plăceau mult postările mele în imagini. Bine, ei oricum sunt subiectivi. 🙂 Așa că s-au gândit să-mi facă un cadou la care nu m-am așteptat, la împlinirea vârstei de 27 de ani. Un aparat foto profesional. Mare mi-a fost mirarea când am văzut cât au dat pe el. Nu știu de cât timp strâng bani pentru asta. Muncesc amândoi, e adevărat, dar… Un aparat ca ăla costă ceva bani, și nu puțini.

În fine, a fost cel mai frumos și cel mai scump cadou de ziua mea de până atunci. Eram un fotograf amator cu un aparat performant pe care nu-l puteam exploata la adevărata-i valoare.

În momentul ăla m-am gândit că nu mi-ar strica niște cursuri de fotografie. Mi-am sunat un prieten foarte bun care nu era străin de acest domeniu și mi-a recomandat școala de fotografie a unui englez stabilit în România. Cursul dura 2 luni și costa 1800 de lei pe care-i puteam plăti în 2 rate după ce achitam avansul de 450 lei la înscriere.

Zis și făcut! Hai că bani de avans aveam, dar pentru restul chiar nu știam de unde să fac rost. Atunci, mi-am adus aminte că pe bonurile mele de masă văzusem o reclamă la un credit rapid. Iar eu chiar de asta aveam nevoie. Cursurile începeau a doua zi și chiar nu mai aveam timp să aștept. Avansul îl plătisem când m-am înscris, iar prima rată de 650 de lei trebuia s-o achit în prima zi de curs.

Așa că am intrat pe site-ul companiei care oferea acel credit rapid, m-am documentat bine și am început să analizez avantajele. Cel mai mult m-a surprins că este un credit online 100%. Adică nu mă deplasez nicăieri. Totul se întâmplă din fața calculatorului, a tabletei sau a telefonului mobil. Internet să am! 🙂 Condiția lor supremă era să am un salariu care-mi este virat pe card. Nu mi-au cerut acte peste acte. Nici giranți, nici garanții. Nu-mi venea să cred. Eu nu puteam garanta decât cu salariul pe care-l primeam. Altceva nu am. Nici casă, nici mașină. Iar giranți… dacă tot mă împrumut de la o instituție financiară și nu de la rude sau prieteni, e clar că nu vreau să mă știe nimeni. Așa că, dacă mă obligau să le aduc giranți, clar se află despre problema mea financiară. Iar ăsta era ultimul lucru pe mi-l doream să se întâmple. Iar asta cu viratul banilor pe card în 2 ore de la completarea cererii…cum să vă spun? Era ceva de domeniul SF. Mi-au dat fix suma pe care am cerut-o iar împrumutul puteam să-l rambursez în maxim 35 de zile. Deci, teoretic, e un credit până la salariu.

Condițiile pentru a putea lua un astfel de credit nu erau deloc multe. Câteva și foarte importante.

 • Trebuie să ai vârsta de 20 de ani împlinită. Teoretic, la vârsta asta ai un serviciu și ești suficient de responsabil pentru a cere dar, mai ales, pentru a rambursa un credit rapid
 • Să ai un venit stabil. Adică salariu, pensie sau Persoana Fizică Autorizată (PFA)
 • Să ai un venit minim de 700 de lei pe care să-l primești pe card
 • Să fii cetățean român

Pe lângă faptul că acest împrumut online rapid este foarte accesibil, are și extrem de multe avantaje.

 • Este rapid! Să completezi acea cerere pe site nu-ți ia mai mult de 7-10 minute. După ce îți este cererea analizată, primești un telefon din partea unui operator call center al companiei. Dupa ce se stabilesc toate detaliile, primești contractul pe care va trebui să-l semnezi online. Imediat după semnarea contractului vei fi anunțat când primești banii pe card. Acest lucru durează 2 ore.
 • Este flexibil! Tu alegi suma pe care vrei s-o împrumuți (între 100 și 2000 de lei) și perioada pe care iei acest credit rapid.
 • Ai dobândă fixă! Aceasta este de 1.2% pe zi. Nu se va modifica de la o zi la alta. Iar dacă ești la primul împrumut online, ai dobândă 0%.
 • 100% online! Totul se petrece din fața calculatorului, a tabletei sau a telefonului mobil. Condiția principală este să ai conexiune la internet. Nu trebuie să aduci actele necesare. Acestea pot fi trimise prin fax sau pe mail. Contractul, de asemenea, se semnează online prin semnatură electronică. Nu trebuie să te deplasezi la sediul companiei sau la vreun ghișeu pentru a-ți ridica banii. Aceștia îți sunt virați pe card. Deci, este un împrumut online!
 • Rambursare anticipată fără comisioane și alte penalități! Poți rambursa, dacă vrei, creditul rapid mai devreme fără să-ți luam vreun commision pentru asta. Ba mai mult, în felul ăsta plătești mai puțin. Pentru că plătești acea dobândă de 1,2% pe zi, până în ziua în care rambursezi creditul online. Așa că, rambursezi mai devreme, plătești mai puțin.
 • Transparență! Știi de la început cât ai de plătit la data scadentă. Operatorul de credite te va anunța imediat ce alegi suma pe care vrei s-o împrumuți și perioada de creditare, cât trebuie să plătești la sfârșit. Această sumă rămâne fixă. Se modifică doar dacă plătești mai devreme. Adică poate fi de plată mai puțin. Nu există costuri ascunse, nu sunt comisioane de analiză.
 • Confidențialitate! Toate datele pe care le transmiți companiei sunt confidențiale. Niciun document trimis de tine nu devine public.
 • Dobândă 0%, comision 0% la primul împrumut! Dacă însă nu ești la primul împrumut, dobânda pe care va trebui s-o plătești este de 1.2% pe zi. În afară de această dobândă zilnică nu există alte comisioane. Nu se percepe comision de rambursare anticipată și nici de analiză a dosarului.

Deci, după cum vedeți este un credit rapid, online și care i se poate potrivi oricui întrunește acele condiții minime. Iar pentru mine era nu potrivit, ci ideal!

Căutam un motiv să aleg altceva, dar nu aveam niciunul. Zău! Chiar era un împrumut convenabil și care mi se potrivea ca o mănușa. Gata! M-am hotărât! Voi opta pentru acest credit rapid pentru că este foarte avantajos. Eu nu aveam nevoie de o sumă mare. 650 de lei pentru a plăti prima rată. Iar un credit online care nu mă pune pe drumuri, nu mă obliga sa aduc o grămadă de acte și, mai ales, nu mă forțează să interactionez față-n față cu diferite persoane. Era tot ce-mi trebuia. Am completat cererea online, am urmat toți pașii și am luat  un credit rapid. Si, da, s-au ținut de cuvânt. În 2 ore am avut banii pe card. M-am deplasat la bancomat, mi-am scos banii și a doua zi la ora 10:00 eram la curs.

Și pentru a doua rată, tot la ei am apelat. Mi-am luat cel de-al doilea credit online pentru a plăti a doua rată la școala de fotografie. Iar lucrurile au fost mult mai simple a doua oară. Cu un simplu sms în care am trecut suma pe care vreau s-o împrumut + perioada pe care vreau să fac creditul online, am obținut banii în mai puțin de două ore. Și, da, am terminat școala de Imagine și Fotografie. A fost o experiență foarte plăcută pentru mine din care am avut multe de învățat. Ba chiar am primit și o diplomă.

Stiți ce fac acum? Sunt fotograf la o agenție de turism și la o revistă de modă. Da, mi-am transformat pasiunea în meserie. Contabilitatea? Da, o fac pentru firma mea. 🙂

Cu ajutorul acestui împrumut rapid, viața mea s-a schimbat radical. Viitorul meu arată foarte bine.

Acum pot spune, fără a sta pe gânduri, că ceea ce fac îmi place la nebunie. Atât de mult încât nu aș putea spune că e o meserie dacă n-ar ieși bani din asta. 🙂

1 comentariu
 1. Nu multe persoane reusesc sa-si transforme paisunea in meserie, insa cred ca trebuie sa lupti pentru acest lucru si sa muncesti pentru a avea locul de munca visat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.