Cum să te pregătești pentru un interviu în engleză

Ai primit o invitație la un interviu pentru jobul mult dorit, dar trebuie să vorbești în engleză și nu ai mai exersat de mult această limbă străină? Cu siguranță va fi o adevărată provocare să comunici cu recrutorul într-un context profesional și să-i demonstrezi că deții competențele dorite pentru locul de muncă la care ai aplicat.

Chiar dacă nu vorbești o engleză perfectă, este important să adopți o strategie eficientă și să ai încredere în tine ca să depășești mai ușor acest moment. Vezi în continuare cum trebuie să te pregătești pentru un interviu în engleză astfel încât să-l convingi pe angajator că ești candidatul potrivit:Menționează nivelul real de engleză în CV

Aproape de fiecare dată când vei observa în descrierea jobului cerințe legate de cunoașterea acestei limbi străine, gândește-te că la interviu vei avea parte de diferite teste pentru stabilirea nivelului tău. Prin urmare, atunci când aplici pentru o slujbă, notează în CV competențele reale în ceea ce privește limba engleză. În caz contrar, angajatorul va avea așteptări mai mari de la tine, pe care nu o să le poți susține în cadrul interviului. De pildă, dacă vrei să te angajezi la o companie multinațională, și aici poți găsi locuri de muncă în Târgoviște unde își au sediul anumite firme străine, managerul nu e român și va fi greu să ții pasul cu el dacă ai menționat în CV un nivel de engleză avansat, iar tu abia poți înțelege întrebările sale. Așadar, nu exagera referitor la capacitatea ta de a comunica în engleză dacă îți dorești să ai parte de reușită.

Exersează ascultarea în limba engleză

Ca să îți îmbunătățești vocabularul și să te asiguri că nu vei întâmpina prea multe dificultăți la interviu, ascultă cât mai multe cântece, clipuri video sau canale TV în limba engleză. Mai mult, pe internet vei găsi chiar tutoriale ori exerciții audio care te vor ajuta să stăpânești mai bine engleza. Alege-le pe cele adaptate nivelului tău de pregătire și încearcă să te familiarizezi cu diferiți termeni. Este puțin probabil ca recrutorul să te sancționeze pentru pronunțarea greșită a unui cuvânt, însă nu va fi deloc fericit să îți pună o întrebare, iar răspunsul tău să fie total pe lângă subiect.

Învață termeni de specialitate

Nu este indicat să mergi cu temele nefăcute la un interviu în engleză, deoarece ai toate șansele să faci o impresie greșită. Documentează-te despre poziția pentru care aplici, companie și industria din care aceasta face parte. În mod clar, discuția se va îndrepta spre cunoștințele tale din domeniu sau chiar sugestiile și părerile pe care le ai cu privire la un anumit sector economic. Pentru a comunica într-un mod profesional cu angajatorul, răsfoiește câteva cărți de specialitate sau caută pe internet cuvintele de bază pentru industria în care activează firma. Repetă-le de cât mai multe ori, construiește fraze cu acestea și posibile răspunsuri, ca să le înțelegi sensul corect. În acest fel, nu îi vei oferi recrutorului ocazia de a te lua prin surprindere.

Anticipează eventualele întrebări

Cu toate că este vorba despre un interviu în limba engleză, majoritatea angajatorilor au stabilită o listă standard de întrebări pentru potențialii candidați. În acest sens, recrutorul va dori să afle detalii despre experiența ta profesională, studiile efectuate, punctele forte, slăbiciunile, abilitățile sau pasiunile tale. Acordă-ți timp pentru a stabili răspunsuri cât mai mulțumitoare la posibilele întrebări ale angajatorului și încearcă să vorbești în engleză. Citește din nou anunțul jobului și integrează câteva cuvinte cheie în răspunsurile tale, cum ar fi calitățile solicitate pentru a ocupa respectivul post. Însă, ai grijă să nu transformi această pregătire într-un scenariu și nu încerca să memorezi totul pentru a te comporta cât mai natural posibil în timpul interviului.

Evită să folosești termeni generali

Găsește cuvintele potrivite pentru a te descrie pe tine, dar și competențele tale. În loc să folosești termeni generali, doar ca să ai un discurs foarte lung, ia în considerare expresii și sintagme specifice care îi vor atrage atenția recrutorului. Chiar dacă vei răspunde concis, acesta va aprecia o explicație scurtă și la obiect în detrimentul unei povești construite pe lângă subiectul vizat, din care nu va înțelege prea multe despre background-ul tău educațional și profesional ori interesul față de companie.

Abilitatea de a vorbi limba engleză reprezintă o adevărată necesitate pe piața globală a locurilor de muncă din zilele noastre. Totuși, cunoașterea sa la perfecție necesită răbdare și dedicație, iar dacă nu poți impresiona recrutorul cu o engleză la nivel avansat, pregătește-te cât mai bine înainte, ca să demonstrezi în cadrul interviului trăsături care te pot diferenția de ceilalți candidați.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: freepik

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.