Cum să îți îmbunătățești concentrarea când lucrezi de acasă

Ți se întâmplă des să îți pierzi concentrarea când lucrezi? COSMO ți-a pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să lucrezi mai cu spor.

De câte ori nu ți s-a întâmplat să stai în fața monitorului și să încerci să lucrezi, dar să te surprinzi că te gândești la cine știe ce, care nu are nicio legătură cu sarcina pe care trebuie să o termini în 20 de minute? Cu toții am fost măcar o dată în această situație, dar avem vești bune: problema poate fi remediată foarte ușor!

Citește și: Cum te menții organizată și motivată dacă lucrezi de acasă

Iată cum să îți îmbunătățești concentrarea când lucrezi:

În primul rând, ai grijă de sănătatea ta. Începe-ți ziua cu un mic dejun sănătos, care să te umple de energie și nu sări peste prânz! Pe parcursul zilei, bucură-te de niște gustări sănătoase, precum fructe sau legume proaspete ori migdale. Bea suficientă apă, pentru că deshidratarea te poate face să îți pierzi concentrarea mai ușor și să fii irascibilă.

Apoi, trebuie să lucrezi într-un mediu confortabil. Ai scaunul fixat la o înălțime corespunzătoare? Când te uiți pe birou, cum te simți? Trebuie să îți facă plăcere să lucrezi acolo. Pune-ți ca wallpaper un peisaj care te calmează și folosește astfel de imagini și pe moodboard, dacă ai unul. De asemenea, o mică plantă pe birou te poate face să te simți mult mai bine.

Dacă asculți muzică în timp ce lucrezi, alege piese care să nu îți distragă atenția. Îți recomandăm sunete din natură, muzică clasică, jazz sau altele asemănătoare.

Citește și: 5 lucruri de făcut seara pentru o viață mai organizată 

Pentru a-ți începe ziua mai ușor, fă-ți un to-do list în fiecare după-masă, înainte de pune punct zilei de lucru. Astfel, a doua zi dimineața, când te apuci de lucru, știi deja cam ce ai de făcut în ziua respectivă. Când primești task-uri noi, adaugă-le pe listă, în ordinea importanței. Dacă ești organizată, îți va fi mult mai simplu să te concentrezi.

Este foarte important să te ocupi de sarcini pe rând. Niciodată nu lăsa baltă o sarcină la mijloc pentru a te ocupa de alta! Dacă vei face asta, în cel mai scurt timp te vei simți copleșită. Încearcă să folosești tehnica Pomodoro, despre care am mai discutat AICI.

De asemenea, în timp ce lucrezi, închide mailul și aplicațiile de chat. Odată la o oră, să zicem, verifică dacă ai vreun mail nou, însă nu ține tab-ul acela deschis mereu, pentru că îți vei pierde concentrarea când vei observa că ai un mesaj nou.

Tu cum reușești să îți păstrezi concentrarea când lucrezi?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.