Cum sa fii o colega respectata

Ştii cum e – jobul nu trebuie doar „să fie“, ci ai nevoie să te facă fericită. Iată cum să îţi câştigi onest colegii de partea ta.

Termene limită, telefoane care vibrează aproape fără întrerupere, task-uri care se îngrămădesc pe lista ta cu „to do“-uri urgente şi tensiuni iscate în birou, pe fondul stresului. Totuşi, exact în aceste momente critice îţi poţi da seama cât de tolerantă este o persoană la stres şi cât de mult te poţi baza pe ea în condiţii… aproape extreme. De aceea, COSMO îţi propune câteva sugestii simple şi isteţe pentru a fi o colegă respectată. 

Fii diplomată

În orice mediu profesional există bârfe gratuite, sabotări inevitabile şi pâre lamentabile – dar asta nu înseamnă că trebuie să te prinzi şi tu în acest vârtej vicios. Din contră, rezumă-te să fii diplomată, să îţi sprijini colegii şi să le vorbeşti onest, dar fără a le trânti cine ştie ce veşti bombă în faţă. Nu sta în preajma intrigilor şi concentrează-te pe lucruri pozitive.

 

Fii modestă

Foarte mulţi oameni adoptă o atitudine individualistă la muncă şi se concentrează exclusiv pe traiectul lor profesional. Sigur că este foarte bine să fii ambiţioasă, dar poţi fi aşa fără să fii prea competitivă. Încearcă să laşi orgoliul deoparte şi, în schimb, să te alături muncii în echipă şi să fii cooperantă.

 

Fii îngăduitoare

Dacă o colegă de-a ta are alt ritm de lucru şi poate nu este la fel de matinală ca tine, e greşit să presupui că automat depune o muncă de slabă calitate. Arată înţelegere şi reţine că a şti să asculţi cu adevărat e o virtute. Fii atentă la ce au alţii de spus, dar nu îi judeca pentru că pur şi simplu gândesc altfel decât tine.

 

Fii generoasă

Invidia este o trăsătură umană de când lumea şi e firesc uneori să o resimţi în unele situaţii. Totuşi, trucul prin care te poţi debarasa de acest sentiment este să conştientizezi că nu te ajută cu nimic să îi priveşti pe alţii cu ciudă, ci mai degrabă te poţi apuca concret să aduci valoare în propria ta viaţă. Cu cât îţi atingi mai multe scopuri, cu atât nu te va mai interesa de vieţile altora.

 

Fii implicată

Ok, ţi-l aduci aminte pe George Constanza, unul dintre personajele sitcom-ului Seinfeld? Tipul acela nestatornic care se ducea la serviciu doar… ca să ia un salariu lunar. Propune-ţi ca mereu să fii creativă la job şi chiar să îi inspiri pe cei din jurul tău. Atenţie: nu o face ca să îţi impresionezi şefii, poartă-te cu naturaleţe şi lumea va observa că eşti o tipă serioasă şi pusă pe treabă.

Etichete: job
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise