Cum să economisești bani pentru următoarea vacanță

Vrei să ai ceva mai mulți bani pentru vacanța de anul viitor? Iată cât de simplu poți face economii!

Fetelor COSMO le place să plece în vacanțe, să se relaxeze, să descopere locuri și oameni noi. Totuși, e puțin dificil să faci asta fără bani, motiv pentru care multe dintre noi ne amânăm vacanțele sau acestea sunt mai scurte decât ne-am dori.

Pentru a nu trece prin așa ceva, ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să economisești bani pentru următoarea ta vacanță, fără să faci mari eforturi.

Citește și: 5 moduri prin care te autosabotezi din punct de vedere financiar

Cum strângi bani pentru vacanta

În primul rând, încearcă să scazi cheltuielile lunare. Schimbă abonamentul de telefonie mobilă cu unul mai convenabil, schimbă becurile cu unele economice, cumpără saci mai mari de mâncare pentru animalul de companie etc. Pe moment toate acestea nu par că îți vor aduce foarte mulți bani, dar, cu timpul, vei vedea că diferența se observă. De exemplu, prin simpla schimbare a sacilor de mâncare pentru pisici (de la 2 kg la 10 kg), economisesc în jur de 300 lei pe an, cu care pot cumpăra vreo 10 saci de nisip pentru litieră. Sau cu care pot plăti factura la lumină pe aproape un an. Sau cu ajutorul cărora poți sta încă o zi în vacanță. Vezi? E simplu să faci economii.

Citește și: Ce este online banking și de ce să folosești serviciul

Apoi, nu mai pleca peste tot cu cardul după tine, ci ia-ți în fiecare zi la tine o anumită sumă de bani, în cash. Astfel, nu vei cheltui mai mult decât ți-ai propus. La finalul lunii, vei observa că ți-a rămas ceva mai mult din salariu, iar această sumă poate ajunge la bugetul pentru vacanță.

De asemenea, strânge măruntul pe care îl primești când faci cumpărături. Poate crezi că suma nu va fi deloc mare, dar vei fi uimită! Am făcut acest experiment timp de o lună şi jumătate şi am strâns în jur de 30 lei!

Dacă ai mașină proprie, încearcă să o folosești mai puțin. Chiar nu e necesar să te deplasezi cu mașina zilnic, poți merge și pe jos, mai ales dacă vremea este frumoasă. În acest fel, vei cheltui mai puțin bani pe benzină, vei face mișcare și vei polua mai puțin!

Nu în ultimul rând, îți recomandăm să îți faci un plan personal de buget. Citește acest articol pentru a afla mai multe detalii.

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise