Cum organizezi luna de miere de vis cu un buget limitat

Aștepți cu nerăbdare ziua nunții, dar relaxarea apare abia după aceea, odată cu începutul lunii de miere. Însă nunta a costat atât de mult încât abia v-au rămas bani pentru o vacanță… Din fericire, o lună de miere de vis nu trebuie să fie extrem de costisitoare!

Dacă și tu te afli în această situație (sau pur și simplu vrei să faci niște economii), ține cont de sfaturile noastre.

Alege o destinație accesibilă

Există mai multe moduri prin care poți face asta, printre care:

Petrece luna de miere în România. Țara noastră are numeroase destinații de vacanță ce merită vizitate și suntem sigure că nu le-ai tăiat pe toate de pe listă. Bucură-te de frumusețea naturii în timp ce faci economii semnificative!

Alege o destinație mai puțin populară. Roma, Paris sau Londra îți pot face cu ochiul, dar vei cheltui o sumă cam mare de bani. Mai bine optează pentru o destinație mai puțin cunoscută, dar unde vei putea petrece mai mult timp.

Cazare plăcută cu bani puțini

Cazare alternativă. Site-urile precum Aribnb îți permit să cheltui mai puțini bani pe cazare și în general ai acces și la bucătărie. În plus, gazdele îți pot pregăti cafeaua și micul dejun, te pot plimba prin oraș sau îți pot lăsa un scurt ghid turistic personalizat dorințelor tale.

Ieși din zona de confort. O vacanță de vis nu trebuie să includă neapărat un hotel de 5*; dacă tu și partenerul sunteți iubitori ai naturii, ați putea merge cu cortul. În cazul în care vreți câte puțin din fiecare, stați cu cortul 2-3 nopți, apoi cazați-vă la un hotel sau o pensiune.

Fă economii la transport

Bilete de avion mai ieftine. Cumpără biletele de avion în lunile ianuarie sau februarie, atunci când sunt mai ieftine. O altă variantă este să cauți bilete last minute, care au un preț mult mai scăzut, însă zborul este de obicei a doua zi. Asigură-te că primești notificări pe e-mail legat de zborurile care te interesează, pentru a profita de reducerile de preț.

Alege rute alternative. Nu te grăbi să cumperi bilete de avion direct spre destinația dorită, ci caută și rute alternative. De exemplu, în loc să mergi direct în Amsterdam, poți ateriza în Eindhoven, care se află la puțin peste 100 de kilometri distanță. De acolo, poți lua un tren, făcând astfel economii semnificative.

Evită sezonul turistic

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să călătorești în mijlocul sezonului turistic. Dacă amâni luna de miere din mijlocul verii la începutul toamnei, prețurile biletelor de avion și ale cazărilor vor fi reduse, iar vremea va fi la fel de frumoasă.

 

Citește și: 18 locuri pe care trebuie să le vizitezi într-o viață 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.