Cum lași o primă impresie bună la noul job

Tocmai ai găsit un job nou și vrei să lași o impresie bună? COSMO ți-a pregătit 5 sfaturi care te vor ajuta.

În primul rând, felicitări pentru noul job! Cel mai probabil ai emoții (trebuie să cunoști multe persoane, să te adaptezi noului mediu…), iar dacă vrei să lași o impresie bună probabil ai un motiv în plus să fii stresată. COSMO îți vine din nou în ajutor!Iată cum să lași o impresie bună la noul job:

Îmbracă-te decent

Prima impresie contează și, chiar dacă aparențele pot înșela, e recomandat să îți alegi cu grijă ținutele, mai ales dacă nu există un dress code. Lasă acasă fustele prea scurte, rochiile decoltate și bluzele transparente, cel mai probabil noii colegi îți vor pune eticheta de femeie ușoară.

Citește și: Ce hobby-uri poți trece în CV?

Nu întârzia

Mai ales la început, ar trebui să ajungi mereu la timp. Dacă mai târziu îți poți permite să întârzi puțin, măcar acum fă tot posibilul să pleci puțin mai devreme de acasă. În felul acesta, șeful și colegii vor vedea că îți pasă de jobul tău.

Fii sociabilă

Chiar dacă nu ești cea mai sociabilă persoană, încearcă să pari veselă și să discuți cu noii colegi. Odată ce aceștia te vad ca „tipa cea nouă și nesuferită”, cu greu îi vei convinge că nu ești așa.

Citește și: Cum avansezi în carieră?

Ia prânzul cu colegii

Dacă noii colegi te invită să iei prânzul cu ei, nu îi refuza! Petrece puțin timp cu ei, lasă-i să te cunoască și arată-le că poți face parte din echipă.

Nu vorbi la telefon

Este de preferat să îți ții telefonul pe silențios și să îți vezi muncă. Din nou, prima impresie contează mult, iar dacă cei din birou vor vedea că vorbești întruna la telefon vor presupune că nu ai chef să lucrezi.

Baftă la noul job!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.