Cum castigi bani in timpul facultatii fara sa lucrezi

 

Crezi sau nu, există o mulţime de moduri prin care poţi câştiga nişte bani fără a avea aptitudini speciale sau o diplomă. În funcţie de hobby-urile tale, poţi încerca diferite lucruri; iată câteva dintre ele:

Specialist social media

Petreci o grămadă de timp pe reţele de socializare şi bloguri, deci probabil ai învăţat câteva lucruri despre ele. De ce să nu te foloseşti de asta? Poate vreo rudă sau cunoştiinţă are un business şi nu are suficient timp liber să se ocupe şi de acest aspect. Îl poţi ajuta prin a redacta şi publica zilnic scurte texte pentru blog, postări pe Facebook, Twitter şi G+ etc. 
 
Nu este nevoie să ai foarte multe cunoştiinţe (însă poţi citi câteva articole legate de social media înainte), este simplu şi poţi adăuga această experienţă la CV. În plus, îţi aduce şi bani!
 

Oferă meditaţii

Cu siguranţă ai văzut măcar o dată prin oraş afişe de genul „Studentă la …, ofer meditaţii pentru admitere”. Mulţi liceeni sunt dispuşi să dea mai puţini bani unui student în loc să cheltuie mult pe meditaţii cu un profesor. De asemenea, poate ai şi alte abilităţi – ştii o limbă străină, cânţi la un instrument… 
 
Cu siguranţă vei găsi pe cineva care vrea să înveţe, iar cel mai uşor este să te atresezi părinţiilor: întreabă prin vecini dacă cel mic nu are nevoie de ajutor la engleză sau nu şi-ar dori să cânte la chitară.
 

Ai grijă de animale

Dacă prin filmele americane toţi adolescenţii au grijă de copii, în viaţa reală părinţii nu angajează pe oricine pentru aşa ceva. Ai nevoie de experienţă, trebuie să ştii câteva lucruri despre primul ajutor şi multe altele. În schimb, nu vei avea aceste probleme cu un căţel sau o pisica. 
 
Dacă îţi plac animalele, postează câteva anunţuri pe Internet şi vei găsi destul de repede oameni care au nevoie să le plimbi câinele sau să ai grijă de pisica lor cât timp sunt plecaţi în vacanţă. Nu se plăteşte cu foarte mulţi bani, dar este ceva simplu de făcut şi îţi vei permite să ieşi cu colegii în oraş.
 

Vrei să fii fotografă?

Este destul de dificil să ajungi fotograf, în special dacă momentan nu ai experienţă şi nu ai făcut niciun curs. Însă dacă ai echipament profesionist şi te descurci destul de bine, poţi face fotografii la evenimente ale rudelor sau prietenilor. Cine nu ar accepta să îţi plătească ţie mai puţin decât unui fotograf profesionist? 
 
Începe prin a face fotografii la evenimente de prin oraş, pentru a-ţi crea un mini-portofoliu pe care să îl arăţi mătuşii care va avea nevoie de un fotograf luna viitoare. Dacă pozele de la petrecerea ei vor fi pe placul său, te va recomanda şi altora şi tot aşa.
 

Ajută bătrânii la cumpărături

Mulţi bătrâni au nevoie de ajutor la cumpărături şi nu are cine să îi ajute. De ce să nu te oferi tu? Sigur cunoşti vreun vecin simpatic căruia să îi faci cumpărăturile. Chiar dacă nu te va plăti mult, vei câştiga totuşi nişte bani şi te vei simţi bine pentru că ajuţi un bătrân.
 

Creează accesorii

Accesoriile DIY sunt la mare căutare în ultimii ani, sunt uşor de făcut, iar materialele nu costă mult. Dacă îţi face plăcere să faci pentru tine o pereche de cercei sau un lanţ, de ce nu ai încerca să şi vinzi astfel de lucruri? Poţi vinde produsele pe Internet sau la târguri.
 
În timpul facultăţii ai destul timp liber, dar prea puţini bani. Până vei ajunge să ai un job serios, de ce n-ai încerca aceste moduri simple de a câştiga bani?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.