Cea mai simplă modalitate de a face economii

Ai nevoie să faci economii, dar nu știi cum? Organizarea bugetului poate fi dificilă, însă COSMO îți prezintă o modalitate simplă de a fi stăpână pe banii tăi.

Ai un salariu decent, însă ți-e greu să faci economii? Nu doar că vrei să pui niște bani deoparte pentru vacanța de anul viitor, dar fiecare persoană trebuie să aibă niște bani puși deoparte pentru urgențe – poate trebuie să mergi la dentist, ți s-a îmbolnăvit animalul de companie, ți s-a stricat cuptorul și ai nevoie cât mai repede de altul etc.

Din păcate, puțini știu cum anume să facă economii. Iată o modalitate simplă care te va salva:

Împarte venitul tău lunar astfel:

50% pentru costurile de trai – chirie, întreținere, utilități, transport, mâncare etc.
30% pentru pasiuni, haine noi, produse de machiaj, coafor, ieșiri în oraș etc.
20% pui deoparte – acestea sunt economiile.

Este posibil ca în primele două luni să-ți fie puțin mai greu, motiv pentru care îți recomandăm să îți notezi absolut tot ce ai cumpărat în acestă perioadă. Astfel, vei vedea clar pe ce cheltui cei mai mulți bani și poți decide dacă merită sau nu – este ceva absolut necesar sau arunci banii pe fereastră?

Bineînțeles, dacă folosești doar bicicleta și mergi pe jos, de exemplu, ai câțiva bani în plus pe care îi poți trece la economii. La fel și dacă nu plătești chirie, dacă întreținerea este ieftină… Nu te obligă nimeni să consumi 50% pentru costurile de trai și 30% pentru restul – dacă rămân bani, pune-i deoparte! Important este ca în fiecare lună să lași deoparte 20% din venit.

Citește și: Cum îți întocmești un plan financiar pentru bugetul personal?

Citește și: 4 semne că nu câștigi destui bani

Citește și: Obiceiuri zilnice banale care te costă mult 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.