Ce hobby-uri poți trece în CV?

Este obligatorie rubrica „hobby-uri” din CV? Ce anume e recomandat să scrii acolo și ce ar trebui să eviți?

Știm că poate fi dificil să îți găsești un job bun, mai ales atunci când alte zeci de persoane mai aplică pentru un post pe care ți-l dorești. Poate că la interviu vei convinge angajatorul să te aleagă pe tine, însă, până ajungi acolo, trebuie să trimiți un CV care să atragă atenția.

Citește și: Cum să ai un CV reușit dacă nu ai experiență

Știi deja ce ar trebui să treci la studii și experiență, însă cum rămâne cu rubrica de hobby-uri? Aceasta îți da șansa să impresionezi mai mult, însă, dacă nu alegi hobby-uri potrivite, poate fi un dezavantaj.

Pentru început, trebuie să știi că nu e ok să folosești același CV pentru orice job la care aplici – decât dacă sunt posturi foarte asemănătoare. Astfel, degeaba te lauzi cu diploma de la cursul de HTML dacă tu cauți un job part time de chelneriță pe timpul vacanței de vară. În acest caz, ar trebui să pui accentul pe cât de sociabilă, răbdătoare și organizată ești.

Acest lucru se aplică și în cazul hobby-urilor pe care le ai. Înainte să începi să scrii la această rubrică, trece pe o hârtie toate hobby-urile tale. Apoi, gândește-te care ar fi relevante pentru job-ul dorit.

De exemplu, îți place să gătești, să faci voluntariat, citești benzi desenate și joci șah. Pentru ce job te-ar ajuta fiecare?

Citește și: Cum te afectează un CV fals

În cazul în care aplici pentru un job de redactor la o revistă de rețete, este clar că ar trebui să menționezi că îți place să gătești și o faci foarte bine. Însă celelalte trei nu vor avea relevanță în acest caz, deci nu are rost să le treci în acest CV.

Dacă vrei să lucrezi pentru un site care se ocupă cu vânzarea de boardgames, benzi desenate și figurine, e de la sine înțeles că angajatorii te-ar aprecia mai mult dacă ai citi benzi desenate.

Vrei un job unde este nevoie să cauți soluții la diferite probleme? Ar fi o idee bună să menționezi că îți place să joci șah, este un joc strategic care te-ar putea ajuta în această situație.

Obișnuiești să faci des voluntariat? Ce ai învățat din acele experiențe? Cu siguranță există ceva ce te-ar ajuta la un job pe care ți-l dorești.

În concluzie, fii atentă la cerințele job-ului și gândește-te care sunt hobby-urile care crezi că s-ar potrivi în fiecare caz.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.