Ce este tehnica Pomodoro si cum te ajuta la job?

Tehnica Pomodoro te poate ajuta să îți menții concentrarea la birou și să devii mult mai productivă.

În special când lucrezi de acasă, productivitatea este foarte importantă. Uneori, însă, nu reușim să ne păstrăm concentrarea, iar acest lucru ne scade productivitatea și, în timp, ne poate chiar distruge cariera.Cum îți poți îmbunătăți concentrarea la job

Tehnica Pomodoro își ia numele de la acel instrument pe care gospodinele în folosesc atunci când gătesc și care are formă de roșie. Nu trebuie decât să îl rotești până la un anumit timp, iar el va suna când se oprește, pentru ca tu să știi când să scoți tava din cuptor, de exemplu.

Ei bine, acest mic obiect poate fi folosit și în alte situații, cum ar fi pentru a lucra mai bine. Sigur, poți folosi și alarma de la telefon sau un timer digital, pe calculator.

Cum funcționează tehnica Pomodoro?

Pentru început, fă o listă cu sarcinile de care trebuie să te ocupi astăzi. Este recomandat să începi ziua cu cea mai importantă sau cea mai grea sarcină, ca apoi să treci la cele mai simple sau care nu sunt atât de urgente.

Apoi, setează timer-ul la 25 de minute și apucă-te de prima sarcină. DOAR de prima sarcină! Multitasking-ul nu este ok, așa cum am arătat într-un articol anterior. Când ceasul a sunat, fă o pauză de 3-5 minute, indiferent dacă ai terminat sau nu sarcina. După pauză, pornește din nou ceasul și termină sarcina începută sau apucă-te de alta.

După 4 astfel de Pomodoro, fă o pauză mai lungă, de jumătate de oră. În acest timp, poți citi o carte, poți vorbi la telefon cu mătușa cu care nu ai mai vorbit de ceva timp, să faci puțină mișcare, să iei o gustare…

Cum scapi de obiceiurile proaste care te trag în jos la birou?

Folosind tehnica Pomodoro, vei reuși să îți păstrezi concentrarea, dar trebuie, totuși, să ții cont de câteva lucruri: nu lăsa nimic să îți distragă atenția! Închide tab-ul cu mail-ul, pune telefonul pe silențios, nu deschide Facebook-ul, nu începe să vorbești cu un coleg. Dacă ești foarte dezorganizată, poate fi dificil la început, însă te vei obișnui repede.

Ce zici, încerci și tu tehnica Pomodoro? Eu o folosesc de ceva timp și funcționează de minune!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise